Citat:
În prealabil postat de DianaCornea1983
Nu ar insemna asta, ca toti ar trebui sa facem la fel daca ne pretindem crestini?
|
Cred că chemările pe care ni le face Hristos nu sunt la fel pentru toți. Nu tuturor le-a cerut să-și lase averile și familiile și să-L urmeze. Chiar și în primele veacuri, când creștinii își puneau averile împreună, dacă nu ar fi fost și bogați printre ei, nu prea ar fi avut cu ce trăi. Însă ei aveau înțelegerea aceasta dumnezeiască, a faptului că toate bunurile, averile, indiferent cine a avut priceperea să le strângă, sunt daruri ale lui Dumnezeu, iar El îi iubește pe toți așa cum un tată își iubește copiii, și nu dorește ca unul să aibă mai mult decât altul.
Iar în zilele noastre cei care simt îndemnul ăsta în inima lor (de a lăsa toate și a-L urma pe Hristos) se duc la mânăstrie. Însă nu toți primesc această chemare și ar fi greșit să se ducă și cei care nu o au.
Însă pot lucra poruncile Domnului în lume, prin darul pe care l-au primit, slujind lui Dumnezeu prin slujirea semenilor. Darurile sunt multe și pe potriva lor sunt și chemările: unul are chemare să-i ajute pe cei bolnavi să se vindece, altul să-i ajute să iasă din sărăcie, altul să-i învețe, altul să fie... croitor (am cunoscut o persoană care din tinerețe asta a dorit și asta a devenit, și a făcut-o foarte bine, fiind mulțumită toată viața).
Și eu sunt de părere că e mai greu să-ți lipești sufletul de Dumnezeu atunci când ești bogat; căci sunt multe ispite. Dar cine le face față, poate ajunge la nivelul unui mare ascet, și va fi mai aproape de Dumnezeu decât un sărac, care nu și-a cercat sufletul prin ispite (deși dacă va fi fost foarte sărac, va fi fost și ispitit: de foame, de boli, de frig, de lipsuri).
Prin urmare, nu bogăția îl va împiedica pe cineva să se mântuiască, ci egoismul.