Citat:
În prealabil postat de Prior of ORI
O mică curiozitate de-a mea la care aș dori un răspuns clar și concis.
Aș mai dori să știu și cum putem ști "despre" suflet dacă nu este ceva vizibil sau măcar palpabil?
|
Cele mai multe lucruri le știm despre suflet din Revelația Dumnezeiască. Câteva lucruri le știm și din reflecție și experiență.
Citat:
Tot legat de subiect mai sunt curios Dacă animalele au suflet?
|
Animalele nu au suflet în sensul în care oamenii au suflet. Posibila confuzie vine de la sensul exact al termenului de "suflet", înțeles fie ca suflu vital (și, în acest caz, animalele desigur că au un astfel de "suflet"-suflu vital), fie ca existență psiho-spirituală ("spirit"), proprie numai oamenilor, îngerilor și lui Dumnezeu.
Deci, animalele au "suflet sensibil", dar nu au "suflet rațional" ori "spirit".
Citat:
Dacă și de ce avem noi, oameni, nevoie de suflet?
|
Avem nevoie, fiindcă fără suflet nu am putea să atingem scopul vieții noastre, care este de a-L iubi, a trăi alături și de a-L servi pe Dumnezeu.
Citat:
(și in caz că primul răspuns este negativ și al doilea afirmativ; De ce nu au și animalele nevoie de suflet?)
|
Animalele nu au nevoie de suflet, deoarece scopul lor nu este mântuirea, ci au fost făcute ca să servească oamenilor în existența lor pământeană.
Deci, în timp ce omul a fost creat pentru Cer, viața lui pe Pământ fiind simplă perioadă de probă, animalele au fost create numai pentru a viețui pe Pământ.