Eu nu sunt bogata, neam de neamul meu nu a fost, dar tot cred ca si bogatii au sansa lor la mantuire si am si postat in acest sens. Si chiar imi doresc sa se mantuiasca.
Si apoi, am citit cum un calugar (deci om sarac), par. Teofil, ii lua apararea tanarului aceluia bogat, spunand ca intr-o evanghelie citim ca dupa ce tanarul i-a replicat ca din copilarie a pazit poruncile, lui Hristos "i-a fost drag de EL". Sib zicea parintele ca asta e un lucru extraordinar, sa te intalnesti cu Hristos si Lui sa ii fie drag de tine. Deci i-a fost drag si de un om bogat. Si Iosif, cel care L-a pus in mormant, tot bogat era. A, ca nu a fost in stare sa se desavarseasca, sa renunte la toata averea, cum a lasat femeia vaduva, e altceva. Dar nu e de condamnat, eu una nu m-am indurat ieri sa dau de pomana 1 leu, pentru ca persoana mi se parea cam tuciurie, dar ia sa imi fi lasat mie ai mei milioane, ce zgarcita as mai fi fost! Stie Dumnezeu de ce ingaduie ca unii sa ramana saraci.