Citat:
În prealabil postat de erzbet
Scoala romaneasca...invechita. Se pun bazele pe toceala. Spre exemplu, modul in care s-a dat examenul de bac anul acesta. Publicarea celor 100 de variante nu face nimic altceva decat sa incurajeze toceala. Opinia mea: materia o gasesti peste tot in ziua de azi(carti, internet etc). Ar trebui ca elevii sa fie invatati cum sa utilizeze informatia, nu sa o invete pe de rost si sa nu inteleaga nimic din ea. Invatamantul romanesc este la pamant. Elevii nu mai stiu sa vorbeasca limba romana, vorbesc un fel de romangleza. Incultura este in floare, nici nu iti mai vine sa te faci profesor. Sa pronunti la ora de romana nume de clasici francezi si elevii sa intrebe daca te referi la noii jucatori de la nu stiu ce echipa de fotbal...cati elevi stiu ca pe 9 mai nu se sarbatoreste numai ziua Europei? Si ca sa merg mai departe, cati copii habar nu au ce a fost comunismul? Insa toti stiu sa discute pe mess despre ultimul joc aparut.
|
Din nefericire,asa este! Unde e adevarata scoala romaneasca?Aceea care a dat nastere marilor scriitori ? Scoala,Biserica si Familia erau odata Stalpii educatiei unui copil.Acum,te ingrozesti de ceea ce vezi prin institutiile de invatamant:numai violenta,desfrau,nepasare,obraznicie si mai ales prostie.
Draga Erzbet,cum sa fie invatati elevii sa utilizeze informatia,cand ei nu sunt capabili sa retina variantele care li se dau "mura-n gura"? Se bazeaza doar pe copiat.Eu am ramas uimita cand am vazut cat sunt elevii de isteti in aflarea unor metode noi de copiat.In acest caz sunt de vina si profesorii,care nu au stiut sa fie mai severi.Vedem zilnic profesori amenintati de copii.Cum s-a ajuns la asa ceva?
Si eu am iesit nu demult din liceu,si am avut "onoarea" sa cunosc invatamantul din ziua de azi.Cat despre profesori,pot enumera maximum trei din tot liceul,care meritau ascultati...:(