View Single Post
Vechi 10.06.2011, 20:50:37
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Nu m-am contrazis in ceea ce am spus,tinerea postului inseamna ascultare,si daca esti un crestin in parametrii obisnuiti,are foarte mare importanta.

Insa daca ai comis un pacat de moarte,sa pui mai presus postul de acel pacat ,este o greseala.Intai incerci sa repari ,sa rezolvi problema cu acel pacat,si apoi intrand in ritmul obisnuit,tii post,mergi la Biserica etc.

Ideea era ca nu poti sa omori un om,si in acelasi timp sa fii preocupat daca nu ai mancat de frupt vinerea....

Insa daca nu ai aceste probleme ,este o greseala sa nu tii postul randuit de Biserica ,din diverse motive: ca sunt in compania unora,ca acasa la mine toti mananca de frupt,ca am iesit cu colegii la o terasa,sa sunt prea slabit etc...
Frate, iarta-ma ca "ma iau" de fratia ta din nou.
Oare vrei sa spui ca daca ai ceva probleme duhovnicesti, de constiinta mari poti considera ca esti dezlegat de randuiala postului de mancare pana la rezolvarea problemelor acelea? Iar (te) amesteci (in) lucruri ce nu le cunosti! Te judec dupa inganfarea ce o ai spre a da sfaturi chiar si atunci cand ti se spune ca trebuie sa taci ca esti pe aiurea. Oare ai in treaba sa spovedesti pacatele oamenilor? Daca nu, te cam contrazici fara rost: spui ca trebuie sa mearga la duhovnic si apoi te lansezi in a da sfaturi. Am treaba, n-am treaba, iaca stau si eu pe-aici! Problema ridicata in acest topic nu cerea rezolvarea prin polemica si luari de pozitie despre cine da sfaturi mai "mișto". Esti invatator adevarat, spune ce ai de spus ca sa zidesti si apoi taci ca sa nu smintesti. Dar daca nu esti invatatorul altora de ce te bagi in seama ca si cand stii ce faci?

Spunea cineva pe aici pe forum, ca prea putini preoti mai posteaza ceva, cate-odata, chiar daca foarte multi crestini cer sfat. M-am ambitionat sa tot stau pe aici dar, cum se face nu stiu, mereu ajung sa cert pe unu sau altul ca o face pe duhovnicu'-puternicu', "teologu' de rang inalt", cand se vede ca nu prea stie bine nici Tatal Nostru.

Un lucru te mai intreb: spune-mi cati oameni ai spovedit (aproximativ) pana acum, frate?
Un lucru iti mai spun: Daca nu esti duhovnic, fereste-te sa dai sfaturi despre cum trebuie tratat fiecare pacat cand se complica cu alt pacat si cand omul nu mai stie ce sa faca. In aceasta situatie nu ai decat o singura varianta care te scapa de pacatul mandriei si al prostiei: asa cum pe un bolnav l-ai trimite la medic ca sa fie operat, trimite-l si pe cel pacatos la medicul sau, si asa ai implinit si dragostea si dreptatea! Daca nu poate sa mearga singur ajuta-l tu, sacrifica-te pentru fratele tau, dar nu te apuca sa-l operezi!

Iertati-ma fratilor ca poate unii iar se vor sminti si vor zice: ce preot mai este si asta ca ne cearta asa? Eu am vorbit o data, de doua ori, chiar de trei ori... Acum gata! Iertati-ma!

Pacat este ca acest forum, de multe ori poate fi ceva, dar ajunge a se transforma de fiecare data, incredibil de usor, in... altceva!

Last edited by Pr. Gheorghe; 10.06.2011 at 21:02:59.
Reply With Quote