Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Adriana, nu uita ca in cer avem vesnicia, timpul fiind o dimensiune doar pe pamant. Chiar putem sti noi cine a intrat mai intai in rai si cine apoi? Domnul, aflat pe cruce ii spune talharului: "Astazi vei fi cu Mine in rai". Un altul este Sf. Apostol Pavel, care a fost rapit la cer... Mai stim ca Domnul S-a coborat in iad si l-a golit de sfintii din VT. Si mai stim ca cerul se deschide cand moare cate un sfant al lui Dumnezeu. Patericul ne invata acest lucru.
Putem spune insa ca nu a intrat nimeni in rai inainte de Invierea Domnului.
De unde stim noi cate convertiri a facut Maica Domnului sau Sf. Ioan Botezatorul?!? Dam doar cu presupusul... Si doar stim ca vom da socotala de fiecare cuvant.
|
Eu nu imi dau cu presupusul ci apostolul Pavel a fost cel care a zis ca el a convertit mai multi oameni decat toti ceilalti si iata ca dand socoteala de cuvintele sale a ajuns sfant. De aici si ideea Sfantului Ioan Gura de Aur ca Ap. Pavel ar fi mai inainte decat oricare alt sfant. Si iata ca si el, dand socoteala de cuvintele sale a ajuns sfant. Noi insa spunem ca Sfanta Fecioara si Sfantul Ioan Botezatorul sunt cei mai mari dintre sfinti, considerand chiar ca lor le este rezervat acel loc pe care il ravneau unii dintre apostoli dar despre care Domnul Iisus le-a zis ca nu sta in puterea lui sa il dea ci a fost pregatit de Tatal pentru anumite persoane de El stiute. Asa ca eu nu imi dau deloc cu presupusul. Lucrurile sunt foarte clare, primul in Imparatie va fi cel care va avea cea mai multa iubire de oameni. Acesta este in primul rand Dumnezeu, iar dintre oameni cu siguranta este Sfanta Fecioara. Nimeni dintre oameni nu ii iubeste mai mult pe oameni decat maica Domnului. Si in general mamele iubesc foarte mult. Si apostolul Pavel se lauda cu multa iubire fata de oameni dandu-si seama ca fara iubire omul nu este nimic, chiar de ar avea si toata credinta, insa in practica eu de exemplu ma simt foarte iubita de Sfanta Fecioara si pe ea imi doresc sa o vad in Cer. Nu pot sa zic acelasi lucru de Sf. Ap. Pavel, pe el nu imi doresc sa il vad in ciuda multimilor de convertiri facute. Domnul Iisus a zis oricum ca cei care au fost mari pe pamant vor fi mici in Cer asa ca eu sunt convinsa ca multi oameni vor avea mari surprize cand vor ajunge acolo pentru ca in Cer nu mai exista orgollile de pe pamant cu cine este intaiul, ci in Cer exista iubire iar cine iubeste mai putin va fi atras de cel care iubeste mai mult si nu isi va mai pune problema ca este in urma aceluia ci va fi pur si simplu incantat de iubirea aceluia fara sa isi mai puna nici o problema orgolioasa de intaietate, asa cum si noi suntem incantati de iubirea lui Dumnezeu si a Sfintei Fecioare pentru noi.