Citat:
Īn prealabil postat de fallen
Si mai am o intrebare , dar care poate nu-si are locul aici: este permis sa mergi duminica la Sfanta Liturghie, daca nu ti-ai terminat acasa toate treburile casnice? Ce e mai rau, sa treci pe la biserica sa aprinzi lumanari si apoi sa fugi la piata sau acasa la smotru, sau sa nu mai mergi de loc si sa-ti vezi de treaba ta? Stiu ca ar trebui sa termin toate treburile de sambata, dar asta nu se poate intotdeauna, ca mai am si servici.
Va multumesc si ma scuzati ca sunt asa patetica. (Daca o sa mai discutam vreodata despre altceva, veti vedea ca am fost candva o persoana inteligenta)
|
Inainte de a cunoaste cuvantul Domnului referitor la Ziua de Duminca,m-a "instruit" bunica mea acum muuulti ani, cand eram mititica tare, ca niciodata sa nu lucrez NIMIC in zi de duminica sau de sarbatori, ca e mare pacat. Imi dadea mereu exemple de la ea din sat cu necazuri abatute asupra celora care isi continuau treburile "casnice" si in ziua de duminica. Atat de bine mi s-a "insurubat" in cap acest lucru, incat eu nu numai ca nu fac absolut nici o treaba casnica duminica( si in zi de sarbatoare) dar ma si sperii cand aud pe cineva ca face din duminica o zi obisnuita.
Aveam la un moment dat o colega care mereu facea curatenie in casa duminica , motivand ca in timpul saptamanii trebuie sa meraga la sat sa o ajute pe soacra-sa.Mereu am certat-o si i-am spus sa inceteze sa ma faca asta. Atunci cand i-a murit unicul copil in accident de masina, eu personal n-am putut sa nu ma ingrozesc si sa ma gandesc ca poate si din cauza asta s-a intmplat nenorocirea..
Deci sfatul meu din inima este sa nu mai lucrezi nimic duminica. Daca nu reusesti sa-ti termini treaba sambata, las-o pe luni.
Doamne ajuta!