Ultimele citate erau din istorici si teologi catolici (despre sinodul 879 si Sf. Fotie), deci presupun ca pe aceia ii credeti si o sa cautati adevarul care duce la ortodoxie. Daca observati nu am dat niciodata citate din mine, deci n-am spus niciodata sa ma credeti pe mine, eu am aratat adevarul demonstrand acest lucru, nu afirmand ceva fara acoperire. Asadar am spus tot timpul, nu trebuie sa ma credeti pe mine, cercetati dvs. adevarul. Toti trebuie sa facem asta, chiar si musulmanii, adventistii, hindusii, etc. Pentru ca daca ascultam doar de ce spune fiecare nu are cum sa fie o suta de mii de adevaruri, e doar unul. Pe acela trebuie sa il gasim.
In primul pasaj spuneti ca e gresita, neserioasa afirmatia ca pentru catolici exista doar primatul papal, in timp ce in al doilea pasaj spuneti ca tot ce are importanta si conteaza e sa ascultati de Bc si de papa. Nu acelasi lucru l-am spsu si eu in acea afirmatie? De fapt e chiar adevarata, dupa Vatican II singura conditie, dogma ceruta ortodocsilor pentru unire e acceptarea primatului, in rest pot sa-si pastreze toate dogmele, inclusiv cea cu "de la Tatal purcede".
Pentru BO in schimb sunt importante toate invataturile de credinta, asadar nu s-ar accepta nici macar ca si catolicii sa spuna crezul Filioque in crez si sa il afirme in dogma (cum e pentru greco-catolici), e acelasi lucru pentru noi.
Dar stiu ca orice ar spune cineva si orice lucru evident ati vedea nu ar avea importanta, nu
conteaza decat ce ar spune papa si BC. Si adventistii sau alte culte nu vor spune niciodata
ca invatatura lor nu e buna si sa treaca la ortodocsi, deci asta puteti sa o asteptati. Si evreii
credeau in rabinii lor si au ajuns sa il respinga pe Iisus, desi poate unii ar fi facut altceva.
Si nu uraste nimeni pe catolici sau BC, doar iubeste adevarul, care e Iisus si pe catolici.
Daca vine cineva la dvs si va spune ca luna e patrata, iar dvs, ii spuneti ca luna e rotunda
inseamna ca il urati? Am mai intalnit logica aceasta mai ales la catolici, care din cauza ca au
infailibilitatea papala cred ca oricine contrazice pe papa inseamna ca uraste pe catolici, ei
oricum avand adevarul, aprioric.
Eu dau inca odata ce spun istoricii si teologii catolici dupa perioada interbelica, desi nu o
sa va intereseze:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1004