Subiect: Biblie si...
View Single Post
Vechi 13.06.2011, 20:25:07
Master Master is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Implicit

IN CE CEAS AL ZILEI FEMEIA A VIZITAT MORMANTUL(CAVOUL) LUI ISUS ?
a) cand se lumina de ziua « După ce a trecut sâmbăta, când se lumina de ziua întâi a săptămânii (Duminică), au venit Maria Magdalena și cealaltă Marie, ca să vadă mormântul « ( Matei 28 :1)
cand rasarea soarele ( Marcu 16 :2)

CARE ERA SCOPUL PT CARE FEMEIA S-A DUS LA MORMANT(CAVOU)?
a) pt a unge corpul lui Isus cu mirodenii “Și după ce a trecut ziua sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, și Salomeea au cumpărat miresme, ca să vină să-L ungă” (Marcu 16:1, Luca 23:55 – 24:1)
ca sa vada cavoul. Nimic despre mirodenii aici « După ce a trecut sâmbăta, când se lumina de ziua întâi a săptămânii (Duminică), au venit Maria Magdalena și cealaltă Marie, ca să vadă mormântul » ( Matei 28 :1)
c) pt nici un motiv anume.In aceasta evanghelie invelitul cu mirodenii fusese facut inainte de Sambata « Iar în ziua întâia a săptămânii (duminica), Maria Magdalena a venit la mormânt dis-de-dimineață, fiind încă întuneric, și a văzut piatra ridicată de pe mormânt « ( Ioan 20 :1)

I-A SPUS FEMEII CINEVA CE S-A INTAMPLAT CU CORPUL LUI ISUS ?
a) da « Și, intrând în mormânt, au văzut un tânăr șezând în partea dreaptă, îmbrăcat în veșmânt alb, și s-au spăimântat « ( Marcu 16 :5)
doi barbati « Și fiind ele încă nedumerite de aceasta, iată doi bărbați au stat înaintea lor, în veșminte strălucitoare « ( Luca 24 :4 , 24 :23)
c) un inger,acelasi care a ridicat piatra ( Matei 16 :2)
d) in toate cazurile i-a fost spus femeii ca Isus s-a ridicat din morti ( Matei 28:7, Marcu 16:6,Luca 24:5 nota de subsol)
e) nu « Deci a alergat și a venit la Simon-Petru și la celălalt ucenic pe care-l iubea Iisus, și le-a zis: Au luat pe Domnul din mormânt și noi nu știm unde L-au pus. « ( Ioan 20 :2)

CAND L-A INTALNIT MARIA MAGDALENA PE ISUS INVIAT ?
a) Dar când mergeau ele să vestească ucenicilor, iată Iisus le-a întâmpinat, zicând: Bucurați-vă! Iar ele, apropiindu-se, au cuprins picioarele Lui și I s-au închinat » ( Matei 28 :9)
in a 2-a vizita a ei la mormant “ Iar Maria stătea afară lângă mormânt plângând. Și pe când plângea, s-a aplecat spre mormânt/ Și a văzut doi îngeri în veșminte albe șezând, unul către cap și altul către picioare, unde zăcuse trupul lui Iisus./ Și aceia i-au zis: Femeie, de ce plângi? Pe cine cauți? Ea le-a zis: Că au luat pe Domnul meu și nu știu unde L-au pus/Zicând acestea, ea s-a întors cu fața și a văzut pe Iisus stând, dar nu știa că este Iisus/Zis-a ei Iisus: Femeie, de ce plângi? Pe cine cauți? Ea, crezând că este grădinarul, I-a zis: Doamne, dacă Tu L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus și eu l voi ridica/Iisus i-a zis: Maria! ntorcându-se, aceea I-a zis evreiește: Rabuni! (adică,invățătorule) /Iisus i-a zis: Nu te atinge de Mine, căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Mergi la frații Mei și le spune: Mă sui la Tatăl Meu și Tatăl vostru și la Dumnezeul Meu și Dumnezeul vostru » ( Ioan 20 :11-17)Dumnezeul Meu și Dumnezeul vostru Dumnezeul Meu și Dumnezeul vostru Dumnezeul Meu și Dumnezeul vostru Dumnezeul Meu și Dumnezeul vostru Dumnezeul Meu și Dumnezeul vostru !!!

ORICE OM PACATUIESTE ?
a) da. Nu exista nici un om care sa nu pacatuiasca (1Regi 8 :46,de asemenea de vazut si 2Cronicile, Proverbe 20 :9 , Eclesiastul 7 :20, 1Ioan 1 :810 )
nu .Adevaratii crestini, nu e posibil ca sa pacatuiasca,pentru ca sunt fii lui Dumnezeu .Oricine care crede ca Isus este Hristosul si este fiul lui Dumnezeu…. » Oricine crede că Isus este Hristosul, este născut din Dumnezeu; și oricine iubește pe Cel ce L-a născut, iubește și pe cel născut din El » (1 Ioan 5 :1)
trebuie sa ne numim copii ai lui Dumnezeu , si chiar asa suntem… «Vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Și suntem. Lumea nu ne cunoaște, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El « ( 1 Ioan 3 :1)
c) oricine iubeste , este nascut din Dumnezeu.. « Preaiubiților, să ne iubim unii pe alții; căci dragostea este de la Dumnezeu. Și oricine iubește, este născut din Dumnezeu, și cunoaște pe Dumnezeu » (1 Ioan 4 :7)
d) nimeni nascut din Dumnezeu nu pacatuieste… » Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu » ( 1 Ioan 3 :9)
e) si iarasi « da » ….. Dacă zicem că n-avem păcat, ne înșelăm singuri, și adevărul nu este în noi « ( 1Ioan 1 :8)

CINE VA PURTA POVARA CUI ?
a) « Purtați-vă sarcinile unii altora, și veți împlini astfel Legea lui Hristos » ( Galateni 6 :2)
« căci fiecare își va purta sarcina lui însuși « ( Galateni 6 :5)

LA CATI UCENICI I S-A ARATAT ISUS DUPA CE A INVIAT ?
a) 12 discipoli « Și că S-a arătat lui Chefa, apoi celor doisprezece « ( Corinteni 15 :5)
11 discipoli ( Matei 27 :3-5, Faptele Apostolilor 1 :9, vezi si Matei 28 :16 « Iar cei unsprezece ucenici au mers în Galileea, la muntele unde le poruncise lor Iisus. » , Marcu 16 :14,Luca 24 :9,Luca 24 :33)

UNDE ERA ISUS 3ZILE MAI TARZIU DUPA BOTEZUL SAU ?
a) dupa botez,imediat duhul l-a dus in pustiu,si a stat in pustiu pt 40 de zile « Și îndată Duhul L-a mânat în pustie/Și a fost în pustie patruzeci de zile, fiind ispitit de satana. Și era împreună cu fiarele și îngerii il slujeau. ” ( Marcu 1 :12-13)
in ziua urmatoare dupa botez,Isus a ales 2ucenici «A doua zi iarăși stătea Ioan și doi dintre ucenicii lui »( Ioan 1 :35) .A doua zi a plecat la Galileea – 2ucenici » A doua zi voia să plece în Galileea și a găsit pe Filip. Și i-a zis Iisus: Urmează-Mi. »( Ioan 1 :43) . A treia zi era la nunta din Cana Galilei.(Ioan 2 :1-11)

CAND ISUS ERA COPIL, VIATA LUI ERA AMENINTATA ?
a) da, Iosif l-a luat cu el in Egipt pina ce Irod a murit ( Matei 2 :13-23)
nu,familia nu a fugit nicaieri.Cu calm l-au adus inauntrul templului din Ierusalim,dupa obiceiul iudaic, si s-au intors la Galilea in cetatea Nazaret ( Luca 2 :21-40)
Reply With Quote