Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 14.06.2011, 23:15:40
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Miha, trebuie remarcat ce anume exact il intreaba Domnul Iisus pe Sf. Petru. Nu il intreaba simplu "ma iubesti?" si nici nu il intreaba "ma iubesti la fel de mult ca si ceilalti? " ci il intraba daca il iubeste mai mult decat ceilalti la care Petru ii raspunde ca da, ii spune ca El stie cat de mult Il iubeste, la care Domnul ii zice sa pasca oitele/mieluseii Sai. Daca ar fi vrut doar sa il reabiliteze, l-ar fi intrebat daca Il iubeste la fel de mult ca ceilalti insa Domnul stia foarte bine ca cel care regreta mult o greseala iubeste mult, chiar mai mult decat cei care nu au gresit, iubeste pentru ca i s-a iertat...
33. Fiilor, încă puțin timp sunt cu voi. Voi Mă veți căuta, dar, după cum am spus iudeilor - că unde Mă duc Eu, voi nu puteți veni - vă spun vouă acum. 34. Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul.
35. Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții.
36. Doamne, L-a întrebat Simon-Petru, unde Te duci? Răspuns-a Iisus: Unde Mă duc Eu, tu nu poți să urmezi Mie acum, dar mai târziu Îmi vei urma.
37. Zis-a Petru Lui: Doamne, de ce nu pot să urmez Ție acum? Sufletul meu îl voi da pentru Tine.
38. Iisus i-a răspuns: Vei pune sufletul tău pentru Mine? Adevărat, adevărat zic ție că nu va cânta cocoșul, până ce nu te vei lepăda de Mine de trei ori!
(Ioan 13)