''Fara har, sufletul e asemenea unui dobitoc.'' Siluan Athonitul
Da!!...Duhul Sfant nu coboara' sau pogoara' in sufletele noastre,decat....Daca' si numai daca',noi stim sa' scriem si sa' ne exprimam corect in limba romana' ,. Se uita' de unii ca' anumite calculatoare nu pot sa' scrie cu litere romanesti, si chiar nici nu e important daca' se greseste,atata timp cat nu pacatuim,adica',sa' ascultam de poruncile Domnului.Intreb pe cel(cea) care vine cu astfel de "probleme",a citit pe undeva prin biblie sau prin scrierile Sfintilor Parinti,sau chiar de la duhovnic,ca' suntem departe,sau ne despartim de Dumnezeu daca' suntem si analfabeti(printre care sunt si eu) Mare lucru a facut cel care s-a gandit peste noapte ca' este bine sa' discutam noi pe acest site,de credinta',unde lumea ar trebui sa' fie smerita' (in unele carti vechi crestine,smerit=prost)si nu COERENTA',sau pusa' la punct gramatical.Eu zic sa' ne vedem mai intai ''luciul''genunchilor,apoi sa' incepem sa' facem corectii asupra celor care au intrat pe acest site de credinta',cu un anumit scop(Cei care au acest scop)...dobandirea cunostintelor necesare pt.Dobandirea Duhului Sfant. daca' nu gresesc,exista' cam 200 de doctori teologi care isi au sediul prin Elvetia,sau Belgia,nu stiu exact...deci,200 de Doctori Teologi,,eee!! ce fac acesti doctori,incearca' sa' dezvolte ecumenismul...insa' din pacate in agitatia lor ,nu au patruns si tainele acestui site,ca sa' ia la cunostinta' despre inteligenta romanului si cum,incercam noi sa' ne corectam unii pe altii. " Mare esti Doamne,si minunate sunt lucrurile Tale "...spune-mi te rog ,tu,cel care scrii corect...cati psalmi ai memorat sau cat timp rezisti in rugaciune,fara' sa'-ti zboare gandul catre "dulceata acestei lumi ". Am mai spus pe undeva :
''Cea mai inalta lucrare a mintii este neobisnuit de simpla; pentru capatarea ei ai nevoie decat de simplitate si credinta de copil. Dar noi ne-am facut atat de complicati incat tocmai aceasta simplitate este de neatins, de neajuns. Noi vrem sa fim mai destepti, vrem sa-i dam viata eului nostru, nu suferim lepadarea de sine nu, nu vrem sa lucram cu credinta.''..vrem doar sa' lucram corect si coerent in limba romana'.Bravo!! tie celui care ortodox te-ai nascut...niciodata' nu vom fi precum grecii,si anume..Uniti. nu! aici in Romania sunt destepti intre destepti.
"Iubeste-L pe Dumnezeu asa cum a poruncit El sa fie iubit, iar nu asa cum socot sa Il iubeasca visatorii care se amagesc pe sine.''
|