Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Catalin, am impresia ca ratiunea vietii tale a devenit sa arati cat de idiot este primatul papal, sau oricum, catolicismul in general...la cat de inversunat esti, nu m-as mira ca intr-un an, doi, trei, sa fii cel mai mare aparator al lui. La fel ca si cei care-s cei mai inversunati anti-gay, si cand colo peste un timp auzi ca au partener de acelasi sex ...
|
Cam la fel cum toti sfintii ortodocsi sau ierarhii care au scris impotriva erorilor catolicismului au devenit catolici. Iar sfintii de la sinoade au devenit arieni sau alte erezii condamnate.
Daca unor catolcii le place neadevarul este problema lor, noi iubim doar adevarul. Iar afirmarea erorilor catolice (ca de exemplu primatul sau altele) nu inseamna decat afirmarea ca ortodocsii se insala si sunt in greseala. Daca adventistii sau penticostalii scriu impotriva catolicismului nu prea cred ca un catolic sta si ii incurajeaza. Dar cine nu iubeste adevarul se desparte de ortodoxie si se duce la alte denominatii.
Cu condamnarea pacatosului (homosexual sau altceva) e altceva, e o invatatura de baza si in ortodoxie sa nu judecam pe aproapele ca pacatul acelei persoane se poate rasfrange si impotriva noastra.
P.S. Nu stiu ce parere au unii despre ce cred ortodocsii, oricum asta mi se pare cel mai liberal forum ortodox pe care l-am vazut pana acum.