Subiect: Papalitatea
View Single Post
Vechi 15.06.2011, 21:48:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Interpretarea dumneavoastra asupra ceea ce a crezut sfintul Grigorie cel Mare ma intereseaza destul de putin spre deloc. Ceea ce a spus sau scris sfintul Grigorie poate constitui pentru mine un punct de reper. Si iata ca el nu lasa nici un loc de dubiu: a anulat un sinod ecumenic in virtutea autoritatii pe care o avea. Simplu.
Acum in opinia Noesisei ar trebui sa va dau dreptate (ca altfel as fi un dusman al catolicismului), sa recunosc primatul si dupa un eventual scurt timp de gandire sa ma si convertesc.
Unde am scris eu ca am dat intepretarea mea asupra a ceea ce a crezut Sf. Grigorie? Eu am dat exact ce a spus sf. Grigorie, pentru ca era un citat. Deci dvs. spuneti de fapt ca nu va intereseaza decat putin sau deloc ce a spus Sf. Grigorie, doar ceea ce vreti dvs. sa intelegeti. Am inceput raspunsurile asa: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=819 Mai mult, v-am spus ca nici catolcii nu afirma ceea ce spuneti dvs., deci nici parerea catolicilor nu va intereseaza. Si atunci despre ce mai vorbim? Ati mai afirmat de cateva ori ca eu as spune doar parerea mea, dar va rog sa observati ca niciodata nu spun doar parerea mea, de obicei dau citate si argumentez ce spun.
Dar cine nu e in adevar nu poate face decat doua lucruri: ori sa accepte adevarul si sa vina in el, ori sa gaseasca justificari si chiar sa atace pe cel ce spune adevarul.
Din nenumaratele exemple pe care le-am dat orice om si-ar da seama ca in ortodoxie e adevarul, nu in catolicism. Asadar inseamna ca unii catolici nu iubesc adevarul, si chiar aleg sa lupte impotriva lui.