Citat:
În prealabil postat de MariS_
"Boala ecumenismului" si "boala corectitudinii" sunt la fel de daunatoare, dar de sens opus: prima vrea sa unifice cu forta, a doua doreste sa separe cu forta. Eu ma dezic de ambele. Problema e ca cele doua vor lovi din directii opuse crestinismul, dar cea care va reusi cu adevarat sa dea lovitura cea mai puternica nu va fi ecumenismul, caci el va esua cu brio, ci cealalta, corectitudinea,
("Si nu uita, mama, sa fii bun!")
atunci cand crestinii vor "uita" sa mai fie buni.
Har, smerenie si jertfa de sine.
|
S-ar putea ca "boala corectitudinii" in intelesul pe care il dai tu sa fie doar o conceptie a ta. De fapt stilistii (care nici macar nu sunt considerati ca facand parte din BO, ei sunt schismatici) se despartisera din cauza calendarului, nu neaparat din cauza ecumenismului. Iar ortodocsi ecumenisti eu am intalnit foarte putini (de obicei ma refer la cei care considera ca toate denominatiile crestine sunt bune), probabil multi din acestia nici nu sunt practicanti si au o intelegere mai mult proprie a crestinismului.
Deci prea mare grija cu boala corectitudinii nu ar trebui sa ne facem, atata timp cat nu devenim stilisti.