Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_
Ma ajuta cineva, oferind informatii cu privire la un astfel de trai?
Eu nu am ajuns sa fiu detasata de lume, deci nu stiu cum este, insa va intreb pe voi.
|
Intelesul comun al "iesirii din lume" este abandonarea gandurilor rele, si prin aceasta, a faptelor rele.
Intelesul profund al "iesirii din lume" este acela de abandonare, in primul rand, a conceptiilor false, mincinoase cu privire la natura realitatii.
Cand aceasta intelepciune rasare in mintea curatita se pot abandona treptat si perceptiile impure, omul curatindu-se in interior pe deplin.
Daca ochiul tau este curat, tot trupul tau este curat.
Cel ce a 'iesit din lume' vede fundamental diferit o floare fata de cel ce este inca cu mintea 'in lume'.
Conceptia reprezinta modul in care mintea 'concepe' modul in care exista fenomenele in general si fiintarea persoanelor sau fapturilor in mod particular.
Conceptia falsa "concepe" formele in continuumul cognitiv ca avand o existenta independenta, in sine, separate de dumnezeire sau cauza cauzelor.
Conceptia corecta sesizeaza natura non-inerenta a formelor realizand astfel transparenta lor sau cunoasterea transcendenta.
O astfel de minte iese din intuneric la lumina.
O astfel de minte poate gusta pentru prima data ceea ce este intradevar
libertatea .
Se spune ca Dumnezeu este dincolo de ganduri.
Si asa este.
"ochiul n-a vazut, urechea n-a auzit, mîna n-a atins si n-a ajuns în inima omului".
Cand mintea devine sloboda, prinde putere.
Astfel, poate purifica cu usurinta perceptiile ordinare si aduce pe pamant raiul.
Pentru ca Dumnezeu tasneste cu stralucire mare din toate formele si fapturile.
Deci cel ce 'iese din lume' intra in rai, aici pe pamant.
De aceea sfintii se numesc Prea-fericiti.
Sa fim cu totii de-a pururi cu mintea in Dumnezeu.