.. si cu oamenii care par "falsi": asa mi s-a parut si mie la inceput ca toti zambesc fals. De fapt ei sunt "antrenati" social sa prezinte intotdeauna o singura fata (poate nici ei nu simt sau nu recunosc fata de ei ce simt, ce cred, ce gandesc cu adevarat). Mass media si scoala ii invata sa fie astfel.
Dar apoi am vazut ca este greseala mea, deoarece am incercat sa leg prietenii cu cetateanul tipic.
Dar apoi am vorbit cu portarul de la cladirea mea.. si am descoperit ca vorbeste perfect trei limbi si se zbate sa mearga la facultate (f bine educat era, incredibil, imigrant dintr-o fosta colonie franceza).
M-am imprietenit cu o imigranta din Mexic, care in pofida unor probleme personale coplesitoare reuseste sa aiba mult umor. A citit enorm de mult (ca nu avea televizor acasa) si cred ca ar putea rusina pe cei care studiaza literatura universala. Am mai cunoscut o femeie care are 7 copii, dar asta nu a impiedicat-o sa faca facultatea de medicina (acum face rezidentiatul) etc..
Ca sa rezum: oameni deosebiti gasesti oriunde! Trebuie doar sa le dai o sansa si vei fi uimita.
(Dar nu te uita la aceia care au deja prestigiu social sau admiratia celor din jur, ca vei fi dezamagita. Cam asa vad eu lucrurile.)
|