Subiect: Adam si Eva...
View Single Post
  #7  
Vechi 17.06.2011, 17:02:30
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
Eu tin minte ca ti s-a zis deja dar hai sa mai explicam o data...

Dar de ce se mai vede Luna atunci cand este acoperita de umbra Pamantului?

Raspunsul este relativ simplu. Lumina Soarelui (aflat in spatele Pamantului vazut de pe Luna) nu este blocata complet de globul pamantesc si trece prin atmosfera planetei noastre. Dar gazul din atmosfera terestra imprastie mai mult componenta albastra a luminii decat pe cea rosie. Astfel lumina care trece prin atmosfera este compusa doar din cateva culori ale curcubeului, lipsind albastrul, indigo-ul si verdele. Pe Luna ajunge partea rosie a luminii emise de Soare, adica o combinatie intre rosu, galben si portocaliu. Va puteti gindi si altfel: atmosfera Pamantului filtreaza lumina albastra si o lasa sa treaca doar pe cea rosie.


Acesta este motivul pentru care Luna are o nuanta rosiatica atunci cand este acoperita de umbra planetei noastre.


Mai ai ceva de zis si acum?

Ce prostie, mai mare ca asta nici că se poate. Că văd ei cerul albastru și au zis că e imprăștierea componentei albastre în atmosferă și că restul nu se împrăștie...

Adică rezultă în mintea lor că atmosfera filtrează lumina albastră, adică la pământ nu mai ajunge decât lumina roșie...

Păi după cum se vede dacă te uiți pe cer, ceea ce vedem noi albastru este faptul că particulele de apă și aer, lovite de lumina solară, răspund, absorb toată lumina de altă radiație și emit lumină albastră căci aia vedem noi, lumină albastră prin aer, așa cum e apa și aerul, albăstrui, și asta nu se datorează faptului că are loc o dispersie de spectru în zona cu radiația corespunzătoare culorii albastre, adică o schimbare a lungimii de undă ce corespunde culorii albastre ci faptului că prismele de gaz și apă, particulele de aer și apă, adună energia în zona de albastru, a lungimii corespăunzătoare, și astfel se vede cerul colorat în albastru.

Dacă pământul ar fi glob și atmosfera ar fi un filtru de albastru, atunci luna nu s-ar vedea roșie, căci mai rămâne componenta verde, și roșu cu verde nu dă roșu... deci ar trebui să fie ceva maron, culoarea lunii după explicațiile lor.

Dar fiindcă se vede roșie luna la momentul maxim, în faza de eclipsă completă, se datorează faptului că soarele nemaivăzându-se direct din oglinda cea dreaptă a pământului pe lună, cu aceiași strălucire pe parcursul fazei 1 și 3, lucru imposibil dacă pământul ar acoperi treptat din suprafața solară, rămâne ca luna să fie luminată nu direct ci din undele reflectate în Creația finită care ajung pe lună, adică cu preponderență de undele ce suferă reflexii multiple, și cum spre noi trece albastru și verde mai mult în jos, rezultă că mai rămân doar cele roșii care sunt mai mult reflectate.

Deci dacă pământul e glob și razele lui suferă o focalizare, prin lentila atmosferei, atunci de ce nu vezi cum soarele crește dacă urci pe munți? De ce nu poți prinde fenomenul nici cu aparatele? Fiindcă pătura de aer e plată.

Last edited by vsovivi; 17.06.2011 at 17:07:16.
Reply With Quote