Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Eu am spus ca adevarul sa afla in ortodoxie nu in dogme iar acesta este Iisus Hristos care este Capul Bisericii ortodoxe spre deosebire de catolici al caror cap este papa pe acest pamant. . Ati invatat repede sa rastalmaciti cuvintele, de la protestanti. Nu ajunge ca sunteti atrasa spre catolici dar vrasmasul v-a mai si amestecat si cu protestantii ca sa faca din dvs o masca spoita.
Vai tie ca ai gandurile amestecate. Exact cum spunea Sfantul Teofan Zavoratul, ce se intampla cand se amesteca toate.
Nu mai imi pierd timpul sa iti explic cum de fapt credinta lui Petru este piatra de temelie si nu Petru insusi ca om. Credinta este temelia oricarui crestin. Crezi in Iisus Hristos si cu aceasta pui temelia urcusului tau.
Eu zic, sa stergi acolo ortodox, pune-te ce vrei, ca ortodox nu esti.
Iar cine este ortodox cu adevarat, nu mai cauta adevarul ca deja l-a gasit. Daca te afli in cautare atunci nu esti ortodox decat cu numele.
Eu zic sa nu mai hulesti aici sfintii nu de alta dar ca te pierzi tu e una dar mai pierzi si pe altii smintindu-i. Chiar nu ai deloc un pic de frica de Dumnezeu?
Cine nu are frica de Dumnezeu, acea frica dulce , smerita cu iubire acela nu este crestin ortodox.
|
Cum adica hulesc sfintii? Ce vorba-i asta?
Dvs. le cam amestecati pe toate pentru ca nu Papa este capul bisericii catolice ci Domnul Iisus Hristos. Inainte sa vorbiti despre altii mai bine sa va informati din surse oficiale cum este site-ul Vaticanului pentru catolici. Acolo atifi gasit scris faptul ca Domnul Iisus este capul Bisericii.
Cat despre scrierile care imi plac mie, iarasi le amestecati pe toate, eu vorbeam de faptul ca vesticii rezoneaza mai bine cu scrieri de ale celor care au trait in Vest pentru ca sunt mai apropiati ca structura psihologica si sufleteasca, nu ca limba in sensul de italiana, franceza etc. Nu m-am referit la mine dar ati sarit imediat cu judecata si cu vai vaiul. Lucrarea mea preferata este cea a Sf. Siluan Athonitul, Intre Iadul smereniei si al deznadejdii, cu acest sfant rezonez eu cel mai mult, exact ca si el simt si eu lucrurile. Dar asta nu inseamna ca altii nu au dteptare sa rezoneze cu alti sfinti. Si nici nu inseamna ca oamenii pe care ii apreciez cel mai mult sunt cei zavorati ani de zile in cate un loc ci dimpotriva, cei care isi dedica toata viata lor slujirii aproapelui ca Maica Tereza.
Cat despre Petru aveti dreptul la parerea personala. Avand in vedere ca nu ne numim toti piatra ci numai el, mie imi este foarte clar ca lui i-au fost adresate cuvintele Domnului.
Numai bine!