View Single Post
Vechi 17.06.2011, 18:53:04
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Laura, esti in Canada doar de un an si ceva. Timp mult prea putin ca sa iti faci o parere. TOTI cei care pleaca de acasa (inclusiv cei care pleaca de la Iasi la Bucuresti) trec prin perioade in care tot ce isi doresc este sa se intoarca acasa. Este un lucru normal. Dar nu neaparat rational.

Din proprie experienta iti spun (eu am plecat de acasa la studii in strainatate la 19 ani) este FOARTE greu sa fii undeva departe de parinti si familie. Inteleg ca parintii tai raman in Canada. Ce ai sa faci tu, de una singura, in Bucuresti, sau in Cluj? Mai mult de o data sau de, maxim doua ori pe an, nu ai sa poti sa mergi sa iti vizitezi parintii. Greu ai sa poti chiar si sa vorbesti cu ei, diferenta de fus orar este de cel putin 7 ore, cand esti tu la scoala ei dorm, cand dormi tu, ei ar vrea sa vorbeasca cu tine...

Oriunde ai sa mergi la facultate, fie la Cluj, fie undeva in Canada, ai sa legi prietenii asa cum iti plac. La facultate nu e ca la liceu, e cu totul alta lume, nu neaparat mai usoara, dar una in care poti sa iti alegi prieteni dupa cum ii simti tu, si nu fiindca sunteti intr-o clasa.

Sfatul meu este sa mai astepti, sa ai rabdare sa faci macar un an de facultate in Canada, si daca gandul o sa iti ramana in continuare la Romania, atunci intoarce-te.