Citat:
În prealabil postat de Laura19
Poate se referea la faptul ca atunci cand vor realiza ca acasa era cel mai bine si vor vrea sa se intoarca, nu o sa ma poata pentru ca in jurul Romaniei v-a fi razboi,flacari si nu vor mai putea trece granita in Romania. In sensul ca Romania v-a fi oarecum ferita de ce se va intampla in restul lumii.Se poate interpreta si asa. De asemenea a spus ca intr-o noapte spre rasarit ne vor ataca 3 tari, Ungaria, Bulgaria, Rusia si ca Dumnezeu v-a trimite ploaie de foc peste ei. Deci se poate intelege ca desi tarile vecine ne vor vrea raul, Dumnezeu ne v-a apara oarecum.Mereu a facut-o,nu?Am fost oarecum feriti de calamitati si dezastre uriase. O teorie la care m-am gandit legat de atacul tarilor vecine asupra noastra. Un moment ideal ar fi cand Romania se v-a unii cu Moldova, atunci atentia Romanilor ar fi indreptata spre fratii nostrii si am fi dezorganizati pentru o perioada. Rusia ne-ar ataca ptr ca i-am luat Moldova, Ungaria si Bulgaria ne-ar ataca pentru ca am facut impotriva voirii UE si ne-am unit cu Moldova. Este doar o teorie. Stiu ca acum pare ca Romania nu se v-a unii cu Moldova niciodata, dar pasii se cam indreapta in directia respectiva. La alte teorii mai trebuie sa ma gandesc. Ca trebuie sa faca ceva Romania ca sa fim atacati din 3 parti, trebuie sa aiba vecinii nostri un motiv, ca altfel nu merge.
Dar sa nu uitam ca sufletele a 22 de milioane de copii romani omorati plang si cer dreptate.De asemenea 2 pustnici,nu mai stiu numele au proorocit ca in 2011 v-a fi macel in Romania,canonul nostru pentru copii avortati.Dupa fapta si rasplata. Oricum vom vedea. Dar e destul de patetic ca stim aceste proorociri si nu facem nimic sa dresam oarecum lucrurile, nu degaba ni s-au dezvaluit proorociile, ca sa ne desteptam si sa ne pocaim. Gata cu off-topic, cel putin din partea mea.
|
Laura, cred ca esti sub influenta unor lecturi mai putin comune in ortodoxie combinate cu singuratatea si home-sickness. Ce se intampla cu Moldova, Ungaria, Bulgaria, cine pe cine ataca, ce masacru va fi, etc. nu ne intereseaza pe noi, oamenii de rand. Noi avem sfanta scriptura si sf. traditie de care trebuie sa ne pese. Restul de "proorociri" mai bine le lasam pentru altii.
Eu zic sa mai astepti un pic pana iei vreo decizie. Dupa cum spuneam, mergi un an la facultate in Canada, vezi cum e acolo. Incearca sa iti faci mai multi prieteni. Prieteni credinciosi, daca se poate. Romania nu este raiul pe pamant, nici macar din punct de vedere duhovnicesc. Oamenii sunt asa cum sunt, stresati, nepasatori, suspiciosi...dar si de treaba, multi. Ca peste tot. Biserici gasesti peste tot. Cam intotdeauna este si un grup organizat al tinerilor crestin-ortodocsi la centre universitare mai mari. Uita-te si vezi daca nu e asa la universitatea la care ai vrea sa studiezi. Si ei merg la biserica, in pelerinaj, se roaga impreuna, organizeaza tot felul de lucruri, se distreaza...etc. Ortodoxia sanatoasa si marturisitoare nu se axeaza pe cine pe cine ataca, ce dezastre se vor intampla.
Din nou, altii vorbesc fara sa fi fost niciunde, eu in schimb am trait si in Romania pana la 19 ani, si in occident, stiu despre ce vorbesc. Si spun totusi sa nu te indepartezi de parintii tai, cum ar fi ei...Ti se pare acum, cand ii ai pe langa tine, ca ti-ar fi mai bine si mai usor fara ei, sau oricum nu ar fi mare diferenta, dar nu e asa.