Citat:
În prealabil postat de alx
Samanta barbatului a fost data de Dumnezeu pentru procreere, nu pentru a o risipi. Pierdute sunt aceste persoane...
|
Spunand ca sunt pierduti, ii judecam. Sa ne ferim cat putem de aceasta patima. Toti suntem pacatosi. Parintele Arsenie Papacioc spune ca raiul e plin de pacatosi pocaiti.
Atunci cand avem o patima, ea ne tine mintea invaluita in ceata. Asa si oamenii acestia care nu stiu spre ce sa se orienteze, isi fac rau fara sa stie, crezand ca-si exercita o libertate, desi ,,Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos'', cum spune Sf Apostol.
Acestia si multi dintre noi suntem bolnavi de patima, dar tot bolnavi ne numim. Nadejedea noastra? Pai cine a dat orbilor vederea, a ridicat pe paralitici, a inviat morti, cine a intrat sa cineze cu cei pacatosi? Este suficient un singur strigat catre Dumnezeu, pentru ca El sa ne ridice.
Dar a tacea inseamna a aproba. Datoria noastra de crestini este ca, atunci cand avem ocazia, sa le vorbim cu blandete despre prapastia in care se afla. Pentru ca ei nu sunt niste damnati, ci pur si simplu semeni in suferinta, asa cum multi dintre noi ne aflam de multe ori.
Doamne, ajuta-ne!