Citindu-ti mesajul, gandul m-a trimis la un foarte bun prieten de-al meu caruia duhul l-a indrumat ca si pe tine si a ales calea calugariei. S-a intamplat exact acum doi ani. Era student in anul 3 la Facultatea de Teologie Pastorala din Sibiu. Inainte de a pleca cu cu vreo doua luni am simtit si noi ca ceva incepea sa se chimbe in el. Primul lucru care l-am remarcat a fost ca devenise mai tacut si mai "dus pe ganduri", un soi de melancolie. Apoi ne-a anuntat ca vrea sa mearga sa viziteze Muntele Athos. A plecat cu trenul si nu s-a mai intors. A trimis o scrisoare familiei prin care anunta decizia lui de a ramane in manastire (la Vatopedu), scrisoare care ne-a induiosat pe toti. Noi, prietenii si familia, presimtisem ca CEVA se va intampla. Astazi, dupa doi ani, nu mai este Cristi din Sibiu, ci monahul Siluan.
Asadar, frate, plecare lui si inchinovierea a fost neplanificata, lipsita de vreo formalitate. A plecat pur si simplu si nu s-a mai intors.
Sa te ajute Dumnezeu si pe tine sa-ti urmezi BINE chemarea, si sa o iei IN SERIOS.
|