Citat:
Īn prealabil postat de Laura19
Am din ce sa traiesc daca revin in Romania.Am mai multte in tara decat aici.Plus ca am spus ca am de gand sa ma angajez full-time pana reivn adica vreo 6 luni ca sa am bani ptr o perioada in Ro plus cu ce imi mai dau ai mei.Nu asta e problema unde stau si ce mananc.Ideea era daca e buna decizia in sine de a reveni in Romania.Mie una imi e foarte greu acum cand vine vorba de credinta,sunt la inceput si nu prea am la cine sa apelez,duhovnic am dar mie dor sincer sa merg pe la o manastire.Multi vad ca va referiti strict la finante si viitor si cariera, dar eu vreau sa imi intaresc credinta mai ales, ca degeaba ajung sus daca credinta e lipsa.
|
Daca ai din ce sa traiesti, apoi locul tau e aici, in Romania. Aici, unde inca se mai poate intemeia o familie crestin-ortodoxa.
Imi este draga Romania, cu sfintele moaste ale sfintilor la tot pasul, cu frumuseti naturale pe care nu le gasesti la oriunde, cu oameni la fel de buni si de rai ca si mine. Mi-e draga Romania, asa umilita cum este ea in zilele noastre. Daca altii o umilesc, ar fi bine ca noi, cei care simtim romaneste, sa-i banadajam ranile asa cum ne pricepem, fiecare in domeniul lui.
Poate ca nu suntem la fel de bogati material ca altii, dar cred ca Dumnezeu stie de ce avem nevoie ca sa ne apropie de El. Nu trebuie sa tanjim numai dupa cele materiale. Caci iubirea de arginti este un pacat subtil care este maica a altor pacate mari. Avem nevoie sa ne hranim in primul rand cu Cuvantul lui Dumnezeu, ca sa ne putem mantui.