Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Adriana, iar interpretati gresit. Dvs. aici gresiti, ca va bazati doar pe mintea dvs. cand cititi Biblia. Cand spune ca nici Fiul nu stie, ci numai Tatal, Mantuitorul vorbea ca om care se adresa unor oameni, apostolilor si noua tuturor, carora nu nu e dat sa stim ziua aceea.
Dar ca Dumnezeu desavarsit ce este, Fiul stie toate acestea impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant.
Dvs. intrepretati literal Biblia si de aceea ajungeti si la concluzii din acelea cum ca pasajul din Matei 16 induce primatul absolut al lui Petru care ar fi superior celorlalti apostoli.
De fapt, lucrurile nu stau deloc asa.
|
Se poate intelege altceva decat porunca de a pastori si a-L urma!!!?
IN 21:
15. Deci dupa ce au pranzit, a zis Iisus lui Simon-Petru: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti tu mai mult decat acestia? El I-a raspuns: Da, Doamne, Tu stii ca Te iubesc. Zis-a lui: Paste mieluseii Mei.
16. Iisus i-a zis iarasi, a doua oara: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? El I-a zis: Da, Doamne, Tu stii ca Te iubesc. Zis-a Iisus lui: Pastoreste oile Mele.
17. Iisus i-a zis a treia oara: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? Petru s-a intristat, ca i-a zis a treia oara: Ma iubesti? si I-a zis: Doamne, Tu stii toate. Tu stii ca Te iubesc. Iisus i-a zis: Paste oile Mele.
18. Adevarat, adevarat zic tie: Daca erai mai tanar, te incingeai singur si umblai unde voiai; dar cand vei imbatrani, vei intinde mainile tale si altul te va incinge si te va duce unde nu voiesti.
19. Iar aceasta a zis-o, insemnand cu ce fel de moarte va preaslavi pe Dumnezeu. Si spunand aceasta, i-a zis: Urmeaza Mie.