Citat:
Aici m-au bagat cu un an inapoi, nu din cauza notelor sau a cunostiitelor mele, ci pentru ca trebuie sa ai minim 2 ani de liceu aici ca sa mergi la facultate. Pe toti i-a bagat inapoi. Nu ma simt deloc mai desteapta pentru ca fac liceul aici, din contra, am uitat si ce am invatat. Si e destul de plictisitor sa repeti ceea ce ai invatat deja.
|
Mi se pare putin probabil ca cele programe sa se suprapuna 100%, asa incat sa nu fi invatat nimic nou. In plus, daca nici la 18 ani nu inveti nimic nou (indiferent de ce faci la scoala), atunci problema e mai degraba la tine, nu la ce faci la scoala.
Citat:
O profesoara romanca care preda aici a spus ca nu invata multe la scoala pentru ca statul are nevoie de prosti pe care sa ii manipuleze.
|
Daca crezi asta despre Canada, de ce nu ai crede-o si despre Romania? Se potriveste "manusa"...
Citat:
Stiu ca cea de aici este recunoscuta in majoritatea tarilor, dar scopul meu nu este sa am facultatea recunoscuta in toata lumea.
|
Hahaha. Adica tu crezi ca, atunci cand vine vorba de recunoastere internationala, o universitate din Romania sta mai bine decat una din Canada? Mai zic o data: hahahaha.
In cazul in care nu ai aflat, sistemul universitar romanesc e la pamant. Cu mici exceptii, universitatile s-au transformat in fabrici de diplome, de unde ies viitorii capsunari. Asa ca stai si fa facultatea in Canada. Daca vrei sa vii in tara, vino dupa facultate, si macar vei avea o sansa in plus la un job bun. In mediul privat, ca pentru Stat vei fi prea educata, si le vei strica lor aranjamentele.
Citat:
Mai este si un motiv de ordin spiritual. Sunt biserici ortodoxe si aici evident, dar sunt schimbate. Adica nu mai tin randuiala aceea. Au banci, stau amestecati, nu femeile pe stanga iar barbatii in dreapta, batic in biserica nu, slujbele doar cele importante se tin, preotii sunt grabiti si n-au timp de tine
|
Adica te intereseaza mai mult forma decat fondul. Ca pe multi dintre crestinii romani, de altfel. Ritualul e mai important decat orice, nu conteaza ca il inteleg sau nu.
Citat:
Dar si aici este coruptie.
|
Evident. Dar ia zi, tu, ca cetatean de rand, de cate ori ai dat spaga in Canada in ultimii doi ani, pentru ca un functionar sa se deranjeze din eterna pauza de cafea si sa isi faca treaba pentru ca e platit?
Citat:
Si aici se cere experienta si greu iti gasesti job daca abia ai iesit de pe bancile scolii.
|
E si normal sa fie asa, e un sistem competitiv. Si in Romania e la fel, decat daca ai vreo pila care sa te angajeze la Stat. Nu o sa mai mearga nici acolo prea mult.
Citat:
Canada este printre tarile care e pe cale sa devina ateista. Iar eu vreau sa imi intaresc credinta si cred ca Romania m-ar ajuta mai mult din punctul asta de vedere.
|
Pai credinta ti-o intaresti mai mult daca mergi contra valului, nu cu el. Sau esti atat de influentabila?
Te-ai gandit vreodata ca poate tocmai pentru ca oamenii o duc bine, sunt relaxati si isi permit anumite lucruri, religia nu isi mai gaseste locul? De ce tarile cele mai sarace, corupte si inapoiate sunt si cele religioase?
Citat:
Aici banul troneaza, familia,credinta sunt aproape de 0.
|
Credinta e mult mai jos si in Romania. Mai jos decat crezi tu, cel putin.
Cat despre bani, crezi ca e in alta parte asa? Banul e cel, care in cantitati suficiente, iti cumpara timp. Timp pe care il petreci cu familia, citind, vizionand un film bun. Daca esti destept, cu banii pe care ii faci cumperi timp.