Subiect: Crestinismul
View Single Post
Vechi 19.06.2011, 22:17:37
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Guru inc. Vezi mesajul
invatati de la iustin ce inseamna sa fi om, 'crestinilor'.. sa fii om e mai presus decat sa fi 'crestin' sau 'ortodox' ... de fapt crestinismul adevarat fix asta presupune sa fi 'om' ... nu stiu daca si ortodoxia... spunea o persoana ca ma bine esti un om care uraste decat un eretic... atunci nu cumva lumina care e in tine e intuneric(intreb eu) ?
Ai zis bine: să fii creștin înseamnă să fii om. Iar a fi om în adevăratul sens al cuvântului înseamnă să fii după chipul lui Dumnezeu, care e Hristos. Dacă un creștin nu începe să semene cu Mântuitorul, înseamnă că nu e pe calea cea bună. Nu te lua după ce vezi în jurul tău, că e posibil să te smintești. Nu considera că numai ceilalți sunt de vină că îi vezi nesinceri. Până nu ne curățim sufletește nu o să-i putem vedea pe ceilalți așa cum sunt. Atitudinea bună față de oricine e încrederea. Trebuie să acordăm tuturor prezumția de sinceritate și de bunătate. Procedând așa vom fi surprinși că constatăm că ceilalți chiar sunt buni sau devin așa pentru că nu vor să ne dezamăgească.
Deci dacă vrei să fii creștin, caută să te asemeni lui Hristos și atunci vei descoperi și adevărata ortodoxie. Cei mai mulți dintre noi suntem pe cale, și nu am devenit încă ortodocși.
Reply With Quote