View Single Post
Vechi 19.06.2011, 22:48:49
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de HoratiuM Vezi mesajul
Dumnezeu este întreit din Eternitate, deci dinainte ca Fiul să Se fi întrupat. Și tocmai pentru că Dumnezeu este întreit, Fiul S-a întrupat; nu invers. Tocmai pentru că există O Abstracție a Ființei absolute ce transcende orice determinare, Dumnezeu S-a făcut Om. Și, în sfârșit, dacă Fiul Se face Om și devine Hristos Iisus, El o face nu pentru a rămâne în istorie ca om, ci pentru a muri, a învia și a se ridica la Cer: adică tocmai pentru a-Și... abstractiza condiția carnală, adică pentru a o depăși prin moarte și înviere. Iată cât de folositor este ca Dumnezeu să fie întreit în Persoane.
Ma amuz ca intotdeauna avem toti cam aceleasi idei,dar din lipsa de claritate ,pare ca am avea idei diferite. Eu ziceam doar ca toate au un rost si o succesiune,toate pentru ca noi sa intelegem .Pina la nasterea lui Hristos, Dumnezeu era perceput ca unul singur.Era o idee cu totul straina evreilor si lumii ,ca Dumnezeu ar avea un Fiu. Iar afirmatia ca Dumnezeu are un Fiu,nu a fost facuta de vreun inger sau profet ,ci de cineva care zice:"Eu si Tatal una sintem"
Deci in acelasi moment in care omenirea afla ca Dumnezeu nu e singur ,il si vede pe un om,care zice despre Sine insusi:"Eu sunt Fiu al lui Dumnezeu".Adica Eu sint Dumnezeu. Adica Eu sint cel ce sint. Eu ma refeream la pedagogia divina,ca Dumnezeu sa se descopere intreit ca persoane dar si om,in acelasi timp. Mai mult,nici macar acesta nu a fost scopul descoperirii Sale,ci rastignirea Sa,si mantuirea noastra.Deci in acelasi timp se intimpla nu mai putin de 3 ,ba chiar 4 chestii :

1) Se descopera ca Dumnezeu nu e singur ci are un Fiu
2) Acel Fiu ne vorbeste direct ca Om,desi nu inceteaza a fi Dumnezu
3) Acel Dumnezeu-Fiu-Om se rastigneste pentru noi,ca sa ne mantuim din pacat,si sa fim iarasi asemenea lui Dumnezeu
4) Cine iubeste pe ceilalti oameni,iubeste de fapt pe Dumnezeu.Deci cumva Dumnezeu se arata nu numai in Fiul ,ci si in ceilalti oameni.

De asta ma leg atit de venirea lui Iisus pe pamint ,ca este cheia dovedirii existentei lui Dumnezeu cel abstract,prin mijloace foarte umane
Reply With Quote