Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de misherban
Am citit intr-un articol postat pe acest site ca Biserica Ortodoxa nu mai oficiaza separat Logodna si Cununia.
Ideea e ca am da gand sa ma logodesc cu al meu prieten si vreau sa stiu daca nu se poate oficializa o simpla Logodna chiar daca nu va avea loc nici o casatorie.
Andrei, prietenul meu este speriat de ideea de casatorie, eram chiar la un pas de a ne desparti pentru ca am insistat prea mult pe ideea asta.
Eu, cred in piedicile puse in calea unei relatii pentru ca nu exista si o legatura sfanta...doar un simplu concubinaj. Asadar vreau din tot sufletul sa oficializam in fata lui Dumnezeu legatura noastra.
Multumesc,
Mihaela
|
No...bine, daca omu-i spariet de casatorie asa de tare incat gata sa te lase, nu vad care-i gaselnita sa-l tarasti la logodna. Ca tot legatura sfanta-i, tot nu te scapa de "concubinaj".
Apoi sa te logodesti ca "asa-i bine", crezand ca astfel scapi de problemele realtiei, iti spun ca nu-i OK.
"Logodna (cuvant slav, care inseamna a face fagaduinta de casatorie) e randuita tocmirii sau asezarii nuntii a doi tineri care s-au fagaduit unul altuia. Biserica binecuvanteaza aceasta veche datina printr-o slujba scurta, premergatoare nuntii sau cununiei; slujba logodnei de cele mai multe ori se face impreuna cu slujba cununiei, savarsindu-se imediat inaintea acesteia (dar se poate face si aparte, cu mult mai inainte).
Logodna binecuvantata de Biserica are o deosebita valoare prin legatura ei cu casatoria, cu Sfanta Taina a Nuntii, de aceea ea nu se poate strica sau desface ca orice invoiala omeneasca.
Iarta-ma ca spun acestea, dar am raspuns partii care mi-a atras cel mai mult atentia in postarea ta.
|
Well, nu zik k n-ai dreptate si nici intr-un caz nu ma supar. Ideea e k eu m-as casatori si maine numai k nu trebuie sa ma decid numai eu. Nu imi place sa tarasc pe nimeni dar in aceeasi masura...relatiile scaldate la infinit, ma intelegi.
Si situatia mea e kam ingrata, sau poate nu mai vad eu obiectiv lucrurile.
Si inca o data: APRECIEZ OBSERVATIILE PERTINENTE :)