Citat:
De ce presa nu apare sa prezinte lucrurile frumoase din biserica?
|
Ca de exemplu?
Citat:
Sa arate de exemplu cum credinta si biserica ordodoxa au schimbat viata unor oameni in bine .
Si nu a catorva.
|
Din nou, exemple?
Citat:
In cazul ispitelor parintele meu ne-a spus ca ii invita pe cei care denigreaza caderile unor preoti sa inceapa sa duca si ei o viata duhovniceasca ,sa mearga la sf.Liturghie,sa se spovedeasca ,sa tina post si sa vada cum este ,cat de ispitit poti fi.
|
Viata de preot e o alegere, nu ii sileste nimeni sa se puna in situatia unde sunt ispititi. Si daca nu pot rezista ispitelor, se pot oricand intoarce la viata obisnuita, unde pot munci ca noi toti.
Nu poti sa te prezinti ca reper moral, sau mai mult, ca pe detinatorul singurului model moral valabil, dupa care sa te porti mai imoral decat orice om care iti intra in biserica, in cautare de sfaturi si ghidaj moral.
Citat:
Mai sunt si uscaturi ,dar orice padure are si uscaturi.
|
Problema e ca prezenta uscaturilor e generalizata, si nu observ vreo atitudine din partea BOR ca ar recunoaste asta ca pe problema care de fapt este.
Ai auzit tu sa li se intample ceva preotilor care au colaborat cu Securitatea? Eu nu.
Ai auzit sa i se fi intamplat ceva lui IPS Teodosie, care a fost filmat cerand mita pentru a vinde taina preotiei? Eu nu, din cate am auzit, e bine mersi, chiar l-am vazut recent rastindu-se la niste ziaristi.
Ca ai uscaturi in ograda, e un lucru. Ca ii ai, ii stii, si nu faci nimic in legatura cu asta, e cu totul alta problema.
Exact asa cum Biserica Catolica si-a ascuns si protejat preotii pedofili, exact asa a procedat si procedeaza BOR cu preotii turnatori, homosexuali si spagari. Nici o diferenta.