Subiect: Adam si Eva...
View Single Post
Vechi 20.06.2011, 17:12:58
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Credinta mea nu slabeste daca au si oamenii de stiinta bucatica lor de adevar , dealtfel in zilele nostre (de vreo 20 de ani) tocmai incep sa demonstreze ca Dumnezeu exista, doar ca dovezile lor inca nu sint acceptate de sinoade pt a fi introduse in programa scolara. De ce? fiindca nu au descoperit mai multi Dumnezei ci doar Unul singur la care se inchina toti cu diferite nume si viziuni interpretative. Efectul interior find acelasi. Si asta doare..

In rest ..pt mine cea mai buna dovada a dispersiei gamei de colori in lentila rotunda a atmosferei este faptul ca la rasarit si la pus la rindul lui Soarele se vede rosu.

Ps. In realitate au descoprit mult mai multe insa.. cum unele amanunte se afla deja in programa scolara de la concurenta ...nu da bine la imagine.

Ce bine ca nu mai exista Inchizitie, desi unii poate si-ar dori..P
Roșața soarelui la apus și la răsărit nu e de la dispersie că dispersia bate în albastru, sau nu vezi dumneata cerul că e albastru?... ci de la faptul că depărtându-se soarele și unghiul de refrecație se apropie de cel critic, și razele luminoase sunt tot mai mult deviate prin reflexii, tot mai multe, și e tot mai mare distanța până la ochiul tău, scade intensitatea luminosă în imaginea văzută și scăzând se apropie de roșu și portocaliu, că altfel e galben arzător, deci nu e dispersie ci e vorba că se filtrează din toate și scade în intensitate și se vede culoarea lui reală mai bine, căci altfel nu vezi culoarea din pricina intensității prea mari.

Defapt roșu e la mare din pricina apei și a afectelor de curcubeu. Problema asta nu mi-am pus-o clar... deci nu știu exact de ce e mai roșu, mai portocaliu, soarele la răsărit și apus, dar o să mă gândesc și sper să găsesc un răspuns de sus, de la Dumnezeu.

Adică raya dispersează în componenta albastră și galbenă și verde și rămâne doar componenta în roșu dacă are cale mai lungă de străbătut prin păturile de aer.

Last edited by vsovivi; 20.06.2011 at 17:18:55.
Reply With Quote