View Single Post
Vechi 20.06.2011, 18:25:20
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Si eu in cazul in care vreau sa ma fac preot dar nu pentru aceste afaceri, ci pentru credinta pe care o am si placerea de a-i sluji Domnului in ce categorie m-as incadra? As fi catalogat la fel?
Probabil ca da. Dar spune-mi, nu e si sarcina preotilor cinstiti, cu chemare si carora le pasa de credinta, Biserica si enoriasi sa incerce o curatire a institutiei din interior? Daca sunt suficienti incat sa conteze, unde sunt? De ce nu ii auzim sau vedem?

Citat:
Preocuparea principala a Bisericii este legata de mantuirea noastra, nu de propria sa "imagine", de felul cum este perceputa. Din acest motiv, nici noi, in calitate de credinciosi nu trebuie sa cautam spre "imaginea" ei, indiferent de cine incearca sa o zugraveasca sau sa o intineze, clerici sau oameni de presa.
Pai asa o fi, dar vezi tu, Bisericii ii pasa de propria imagine.
Trebuie doar sa arunci un ochi peste belicoasele comunicate de presa ale BOR, sau peste aparitiile TV ale omniprezentului Fotescu (parca asa il cheama), pentru a-ti da seama ca BOR e interesata de propria imagine. E si normal sa fie asa, e totul o parte din marketing-ul agresiv in care e implicata.

Citat:
Oare, nu pe acestea isi fundamenteaza, in cea mai mare parte, presa activitatea, in numele drepturilor la libera exprimare si libera informare?
Activitatea si atitudinea Bisericii (si a celor care lucreaza pentru ea) sunt un subiect de presa cat se poate de valabil, atata timp cat:
1. Pozeaza in indrumatori morali, care au acces la o moralitate absoluta, mult superioara moralitatii laice
2. Sunt finantati (fara masura, aparent), de catre Stat.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote