Citat:
Īn prealabil postat de LapetiteMoc
Anca, draga, oameni cumsecade putem intalni peste tot in lume, ca doar nu a lasat Dumnezeu doar in anumite locuri oameni de isprava.
Este topicul Laurei. Nu stim noi nimic din ce traieste ea printre straini. Absolut nimic! De aceea ii spuneam doar sa se roage ca sa-i descopere Domnul calea.
Inainte de a lua decizia plecarii, m-am rugat. Habar nu aveam ca aceasta va fi decizia. Ma rugam sa cada infernul in care traiam , atat! Pana a deschis Domnul o portita spre Franta, si apoi alta etc. Nu tie trebuie sa-ti spun ca nu am nimerit aici in camp de trandafiri. In toate, voia Domnului s-o urmam!
|
Fara discutie, ca intalnim oameni cumsecade peste tot; dar nu despre asta vorbim pe acest topic, ci despre Romania, care, cum s-au exprimat unii: "e frumoasa, dar pacat ca este populata" (afirmatie, care pe mine ma doare): si sfaturile date Laurei in parte sunt date in aceasta lumina.
Spre deosebire de aceasta ultima parere, eu privesc Romania cu ochii indragostitului si Dumnezeu imi aseaza in cale tot astfel de oameni, despre care am scris mai sus. Nu am afirmat ca toti ar fi asa, dar le caut scuze, caci cu siguranta au si ei greutati. Dar, ceea ce conteaza pentru mine acum, este sa inregistrez cele bune, caci cele rele oricum au tendinta de a sari in ochi.
Spre deosebire de tine, LapetiteMoc, eu m-am rugat sa plec, considerand acest lucru salvarea familiei mele. Acum stiu ca Dumnezeu mi-a indeplinit rugamintea pentru a ma invata o lectie importanta de viata. Instrainarea m-a adus mai aproape de Dumnezeu. Si L-am gasit in Romania, nu in straini. Printre altele, in Romania merg in fiecare duminica la biserica, nu o data pe luna si de 11 ori pe an! Probabil altii au alta experienta; poate si alte aspiratii, nu stiu.
Draga mea, eu nu vorbeam de oameni cumsecade, ci de oameni credinciosi, plini de dragoste.
In ceea ce o priveste pe Laura, daca vrea sa revina in Romania pentru Dumnezeu, atunci cred ca se si roaga. Oricum, ti-a citit sfatul si sper sa tina cont de el.