Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
Dvs. faceti foarte multe
Sunt doar afirmatii personale,
ceea ce vi se pare dvs.
Dvs. CREDETI ca...
ceea ce credeti dvs.
dvs. faceti multe afirmatii
Teologia dvs. se bazeaza aproape exclusiv pe...
dvs. veniti cu o argumentatie juridica din care...
|
Eu nu am scris nimic cu privire la persoana si credinta si logica dumneavoastra. Am raspuns la cateva intrebari pe care le-ati pus si am exprimat punctul meu de vedere. Va rog, haideti sa nu vorbim unul despre celalalt ci sa discutam pe marginea subiectelor in cauza.
O precizare: pe acest forum eu exprim modul in care vad viata de credinta.
Nu am pretentia toate cuvintele pe care le scriu sunt inspirate de Duhul Sfant.
DA, exprim pareri personale, nu ma consider un oracol.
Cine doreste sa fie sigur ca citeste legile infailibile ale lui Dumnezeu sa citeasca Sfanta Scriptura.
Aici, pe forum, impartasim parerile noastre. Doar cand dam citate nu exprimam un punct personal de vedere.
Citat:
s-ar putea desprinde foarte usor concluzia la care au ajuns si anabaptistii (cei care neaga total necesitatea Botezului), pe baza unui citat rastalmacit din NT.
|
Termenul "anabaptisti" tradus in romaneste ar insemna „rebotezatori”.
Au primit aceasta "porecla" din partea oponentilor lor pentru ca au reintrodus botezul la maturitate, ca pe vremea bisericii primare.
Faceti o confuzie. In nici un caz anabaptistii nu "neaga total necesitatea Botezului".
Citat:
La 1 Ioan 2,2 scrie asa:
" El ( Hristos) este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre, dar nu numai pentru pacatele noastre, ci si pentru ale lumii intregi."
Daca tot NT ar contine doar aceasta fraza, justificarea dvs. avocateasca ar avea sens.
Dar nu putem lasa deoparte restul NT doar din cauza unui verset. Hristos pune o multime de conditii. Si absolut toate sunt necesare pentru mantuire.
Altfel, din versetul citat de dvs. in mod izolat, se poate trage usor concluzia ca ceea ce numim crestinism exista degeaba, fiindca toata lumea e mantuita prin jertfa lui Hristos, chiar daca circa 5/7 din aceasta lume habar nu are de Hristos.
Si, de aceea, tot ce spuneati dvs. despre misiunea la musulmani, buddhisti, hindusi, betivi, atei, etc. devine un non-sens, fiindca si ei sunt cuprinsi (ca si cei debili mintal) in jertfa de ispasire a lui Hristos.
Ce rost are sa ne mai batem capul cu pacatosii si cu non-crestinii, daca ei sunt scosi din culpa de versetul de la 1 Ioan 2,2 ????
|
Haideti sa facem o distinctie clara intre categorii:
1. Nou-nascutii
2. Retardatii
3. Adultii nu care au auzit Evanghelia
4. Adultii care au auzit Evanghelia.
Ioan 2:2 ne reveleaza ca Jertfa lui Hristos este suficienta pentru toate aceste categorii. Vor fi pedepsiti doar cei care au respins-o.
Primele doua categorii nu vor fi pedepsite pentru ca nu au avut discernamant pentru a accepta sau pentru a respinge Evanghelia.
Categoria a treia si a patra va fi judecata corespunzator cu accesul la informatie pe care l-a avut fiecare individ.
Voi zabovi un pic asupra categoriei a treia.
1. Dumnezeu este drept, El nu va judeca oamenii dupa un standard pe care ei nu il au.
In Romani 2:11-15 se face referire la iudei si neamuri. La cei care au primit legea si o cunosc si la cei care nu cunosc Legea. Dumnezeu nu ii va judeca pe ne-evrei pe baza legii iudeilor.
2. Orice om de pe suprafata globului are anumite informatii despre Dumnezeu.
Romani 1:18-20 afirma ca Dumnezeu se descopera fiecarui om prin creatia Sa si prin constiinta.
3. Daca cineva este dornic sa raspunda pozitiv la putina informatie pe care o are despre Dumnezeu, Dumnezeu se obliga prin Cuvantul Sau sa-i comunice restul informatiei de care are nevoie pentru a fi mantuit.
Dumnezeu este un Dumnezeu care cauta. El nu l-a trimis pe Fiul Sau in lume ca solutie pentru pacatele omenirii pentru ca apoi sa ascunda de oameni informatia. 1 Timotei 2:4 - (Dumnezeu, Mântuitorul nostru) voiește ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină.
Pildele lui Solomon 8:17 si Ieremia 29:13 afirma clar ca cei care il cauta pe Dumnezeu il vor gasi. Dumnezeu va da oamenilor informatia de care ei au nevoie daca vor raspunde pozitiv la ceea ce ei stiu deja despre El.
Cum?
a)
In primul rand prin oamenii lui Dumnezeu.
De aceea Hristos a trimis ucenicii sai in toata lumea sa binevesteasca. De aceea este necesar ca si noi astazi sa mergem in toata lumea islamica, budista sau animista: pentru a impartasi evanghelia celor ce raspund pozitiv lui Dumnezeu.
b)
In al doilea rand Dumnezeu se foloseste de miracole: vise, vedenii, vindecari, intamplari speciale.
Eu am cunoscut personal musulmani care L-au visat pe Isus (Isa Mesih) si s-au crestinat. Un alt fost musulman prieten a urmarit la un post TV o dezbatere crestin-musulman si a fost uluit sa inteleaga ca Dumnezeu este un Tata iubitor. L-a cautat pe Dumnezeu si abia dupa ani a gasit o biserica crestina.
Exemplele de acest fel sunt multe, foarte multe.
Sunt si in Biblie: un famen etiopian nu intelege dar cauta. Dumnezeu il trimite pe Filip la el. Un sutas roman cauta, se roaga, face milostenii. Dumnezeu il trimite pe Petru la el pentru a-i dezvalui informatia completa.
NU am afirmat in postarea mea anterioara ca toata lumea e mantuita datorita Jertfei lui Hristos ci ca Jerfa lui Hristos este suficienta pentru intreaga omenire. Oamenii care resping evanghelia vor fi pedepsiti pentru ca au respins solutia lui Dumnezeu pentru pacatele lor.
Retardatii mintal si nou-nascutii nu au respins nimic si NU vor fi pedepsiti. Pentru ca Dumnezeu este drept.