Citat:
În prealabil postat de Melissa
"Nicaieri si niciodata, Hristos nu ne-a cerut sa fim prosti."-Nicolae Steinhardt
Deci a privi lucrurile in ansamblu si a vedea doar partea buna inseamna sa fii prost, nu crestin.
Iar in ceea ce priveste Romania , sa vezi/vorbesti doar de partile ei bune, inseamna ca ai o capacitate de acoperire a realitatii foarte redusa (prostie) sau esti mincinos.
Iar gandurile mele lasa-le in seamna Domnului, nu-ti bate tu capul cu ele!
Foarte simplu. Numai aici pe forum exista multe exemple de romani care au plecat din Romania si nu erau credinciosi sau erau mult prea putin. Iar acum sunt mai ortodocsi ca multi dintre noi cei ramasi in tara cu biserici aflate la o aruncatura de bat. Incurcate caile Domnului, nu?
|
Te rog sa imi spui ce intelegea parintele Nicolae Steindhart prin a fi prost ?
La Judecata Hristos nu ma va judeca pentru ca am fost proasta ,dar pentru ca am vorbit de rau si am judecat milioane de oameni fara sa stiu cu adevarat care e situatia ,mai ales pe fratii mei in neam , nu cred ca imi va trece cu vederea.
Aici fiecare vorbeste din punctul lui de vedere ,prin propria experienta de viata si da sfaturi.
Citez iarasi din sf.Evanghelie :"cautati imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate se vor adauga voua"
Se pare ca putini din cei de aici vor sa urmeze calea oferita de Hristos.