Subiect: Crestinismul
View Single Post
Vechi 21.06.2011, 11:12:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Teofan Zavoritul are darul proorociei si al cunoasterii? Are infailibilitate papala? Nici macar darul deosebirii adevarului dincolo de cele 5 smturi nu are.
Chiar trebuie sa ne incredem in toti cei care sint numiti sfinti lasind deopare cercetarea scripturii? 25 de ani intro chilie nu este reteta dupa care Dumenzeu e obligat sa te binecvinteze cu toate harismele, le da cui doreste El.
In conditiile incare exista divergente teologice si puncte de vedere diferite chiar si legat de parintii teologi. Ecumenistii sint criticati de fratii lor neecumenisti- asadar lucrurile nu sint cum par la prima vedere , fiecare lucru trebuie cintarit si studiat mai cu atentie din mai multe privinte mai ales ca uneori adevarul poate fi la mijloc.
Am intalnit parerea aceasta la unii care cred ca toate cultele sunt la fel, de ce sa credem ce spun sfintii. Ei spun de fapt de ce nu credeti ce spun eu, adica se crede un fel de sfant. In general sfintii au avut aceleasi conceptii, normal ca ii credem pe ei si nu pe oricine a citit Biblia si spune ca a inteles-o mai bine. Dar nici macar nu credem fara sa cercetam, tocmai de aceea credem pentru ca cercetand am vazut ca au dreptate.
Reply With Quote