Si eu am vazut ca au dreptate in f. multe privinte insa uneori nici intre ei nu au pareri identice si nu raspund la toate intrebarile dogmatice posibile. La urma urmei sint si ei oameni nu ingeri sau arhanti cu toate cele 7 trepte ca sa fie considerati atoatestiutori si infailibili.
Tocmai de aceea exista versetul care spune sa nu ne incredem in oameni -evident ca nu se refera la oameni dealde noi ci de calugari si teologi care sint vezuti sau au pretentia de mari sfinti dind sfaturi in stinga si in dreapta chiar si cind nu este cazul- unii dintre ei fara sa aibe si acea pace si acel cumpat detasat al sfinteniei.
Asadar daca noi avem pareri diferite nu inseamna ca unul din noi este pierdut automat caci la fel pareri diferite erau si in primul secol dupa cum reisese din alt verset care indeamna sa evitam sfada si sa cautam sa implinim lucrurile in care am ajuns la aceeasi intelegere.
La fe de bine pot exista lupi infometati, pui de cuci si alti orbi calauzind alti oribi si in sinul bisericii nu doar in afara.
Personal nu resping din start invataura sfintilor sau revelatile calugarilor insa in prealabil le cintaresc la fel ca oricine prin prisma cunoasterii individuale a scripturii , dealtfel si in trecut vechii prooroci erau judecati la fel. Apoi mai este si acel simt al inimi cumva ca o intuitie prin care simti inima si puterea vorbelor celui care iti vorbeste sau scrie asa cum simti puterea cuvntului lui Iisus atunci cind este citat in scriptura sau a vechilor revelatii prin care vorbeste Dumnezeu -comparativ cu indrumarile personale ale celorlalti apostoli.
|