Subiect: Adam si Eva...
View Single Post
Vechi 21.06.2011, 14:13:07
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Cum se iese din cercul ăsta vicios?

Simplu: nu căutați să vă plăceți vouă înșivă prin aceea că vă plac pe voi oamenii; nu doriți ca să fiți plăcuți de oameni; nu vă asemănați cu cei plăcuți de oameni ca să fiți și voi plăcuți de oameni, căci doar păcatului îi place cele ale păcatului și nu este păcat mai mare ca mândria că știi să nu asculți și că știi să ai și motive „bine” întemeiate pentra a te bucura de păcat. Asta e „știința” gLumii. E cel mai plăcut gunoi... e un gunoi infinit. Și bietul Iov pe gunoiul ăsta stătea plin de lepră, ca o buruiană ce crescuse din păcură și pentru deznădejdea și nenorocirea asta nu blestema pe Dumnezeu ci a lovit cu cojocul lui Ilie Iordanul și a trecut la cei plăcuți lui Dumnezeu, zicând:

„Gol am ieșit din pântecele maicii mele și gol mă voi întoarce în pământul din care sunt făcut, și blestemată este ziua în care m-am născut, și dacă Domnul mi-a dat și tot El mi le-a luat atunci fie numele Său Binecuvântat că m-a sfătuit să nu fac păcat chiar dacă muierea mea m-a tot îndemnat și iar m-a îndemnat ca să nu mai am nici credință și să mă lepăd și să blestem pe Dumnezeu fiindcă cică e inutilă și mincinoasă Credința și e evident că trebuie lepădat dacă s-a putut întâmpla cu mine tot ceea ce mi s-a întâmplat după atâtea jertfe curate din mâna mea după voia și mare mila Sa.”

Așa plăcuți ca Daniel și ca Iov, așa sunt cei plăcuți Lui Dumnezeu.

Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului Binecuvântat.

Defapt Iov era o excepție căci de regulă omul dă crucea mereu fie oamenilor fie lui Dumnezeu și atunci Domnul a luat-o asupra Sa și o ia mereu cu om cu tot în spate și o duce singur până sus de tot, până în vârf cu fiecare credincios neputincios al Său.

Nu se supără Domnul că ești neputincios ci fiindcă ești rău și te mai și mndrești cu nprostia și răutatea ta ca răzbunându-te să placi fie oamenilor fie ție însuți... și dacă se supără Domnul îți luminează Calea ca să vezi că până acum nu urcai golgota ci doar ți se părea și de aia era așa de ușor fiindcă nu urcai ci te distrai cot la cot cu fariseii și saducheii dând ori luînd lecții.

Ce fel de lecții căutați voi?

Crucea e să duci ce nu-ți convine, ce nu-ți e pe plac, ce te face mic și urât, prost și penibil și ridicol, e ca și cum ai știi că vor să te dezbrace complet și să te arunce între oameni după ce ai fost masacrat de dr. Ciomu sau ai fost născut fără niște organe.

Crucea e să fii mustrat pentru păcatele tale în mijlocul credincioșilor și să ți se spună: Taci mutule! Iar tu să nu te superi cu niciun chip ci să te umilești cu orice chip.

Last edited by vsovivi; 21.06.2011 at 15:50:15.
Reply With Quote