View Single Post
Vechi 21.06.2011, 18:44:16
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Nici ortodocsii nu se roaga mortilor, ci doar celor Vii. Problema neoprotestantilor e ca fac confuzie intre moartea biologica a trupului si moartea duhovniceasca (care e despartirea sufletului de Dumnezeu).
E o chestiune de terminologie la care eu am fost foarte atent.
Nu am spus ca sunt morti ci adormiti. Este termenul prin care Scriptura ii defineste pe cei care au trecut prin moartea fizica.
Desigur ca sunt vii in spirit.
Nu e nici o confuzie.

Citat:
Iar Maica Domnului L-a cunoscut mai deplin decat oricine din Univers pe Dumnezeu, Ea a participat inca de aici si acum la viata Sfintei Treimi, prin aceea ca L-a purtat in pantecele Ei pe Unul din Sfanta Treime si prin sfintenia Ei.
Cel Neincaput S-a lasat incaput in cea mai curata si smerita creatura a Universului. Evident, aceasta experienta uluitoare o face un unicat intre toate creaturile.
Ea, inca de atunci dobandise harul Duhului Sfant, care evident nu a mai parasit-o vreodata nici in restul vietii trupesti, nici dupa ce Hristos a
luat-o la El. Ea nu are cum sa fie alfel decat Vie, de vreme ce are in Ea harul Vietii.
Imnul dumneavoastra e atat de frumos. E poezie pura.
Doar n-am sa intreb iar ca fraierul despre argumente...

Citat:
Daca Maica Domnului nu e acum nedespartita de Dumnezeu (asa cum sustin unii), inseamna ca a savarsit vreun pacat care o tine despartita de El, ceea ce e total absurd si blasfemiator.
Nu imi pot imagina ca Maica Domnului, din pricina pacatului ar fi despartita de Dumnezeu.
M-as mira ca vreun crestin sa creada asa ceva...

Citat:
Daca totusi n-a savarsit vreun pacat, daca deci nu e nici o ruptura ontologica intre Ea si Dumnezeu, dar totusi, unii sustin ca Ea ar fi undeva inconstienta si lipsita de Viata ce izvoraste din Duhul Sfant, intreb si eu, care e motivul pentru care Dumnezeu i-a dat in timpul vietii biologice harul datator de Viata vesnica iar dupa adormirea Ei, sa si-l fi retras de la Ea, iar Ea sa fi ramas in afara Lui?
Singurul motiv pentru care Maica Domnului ar fi despartita de Dumnezeu, adica ar fi moarta cu sufletul, singurul motiv care creeaza ruptura e pacatul. Iar in cazul Maicii Domnului e absolut exclus.
Permiteti-mi o intrebare: ortodocsii cred ca Maica Domnului nu a savarsit nici un pacat in timpul vietii ei pamantesti?
Sau cred ca pacatele ei au fost iertate prin Jertfa Domnului Isus?

Citat:
Singurul motiv pentru care Maica Domnului ar fi despartita de Dumnezeu, adica ar fi moarta cu sufletul, singurul motiv care creeaza ruptura e pacatul. Iar in cazul Maicii Domnului e absolut exclus.

I s-a intamplat Maicii Domnului ca dincolo sa nu-L mai cunoasca pe Hristos si sa fie in afara Vietii?

Prin urmare, Biserica Ortodoxa nu doar crede, ci stie sigur ca Maica Domnului nu poate fi decat Vie, de vreme ce e strans unita, indestructibil si ontologic, pe veci nedespartita de Cel-ce-nu-poate-fi-altfel-decat-vesnic-viu.
Si neoprotestantii (cu exceptia adventistilor) cred la fel doamna: Ca Maica domnului e vie.

Citat:
Daca nici argumentele astea nu sunt suficiente si mai are cineva dubii ca Maica Domnului nu e faptura cea mai strans unita cu Hristos, atunci nu mai zic nimic.
Dumneavoastra credeti ca Maica Domnului e faptura cea mai strans unita cu Hristos iar eu nu am nici un motiv sa ma indoiesc de aceasta.
Reply With Quote