Citat:
În prealabil postat de penticostalul
E o chestiune de terminologie la care eu am fost foarte atent.
Nu am spus ca sunt morti ci adormiti. Este termenul prin care Scriptura ii defineste pe cei care au trecut prin moartea fizica.
Desigur ca sunt vii in spirit.
Nu e nici o confuzie.
Imnul dumneavoastra e atat de frumos. E poezie pura.
Doar n-am sa intreb iar ca fraierul despre argumente...
Nu imi pot imagina ca Maica Domnului, din pricina pacatului ar fi despartita de Dumnezeu.
M-as mira ca vreun crestin sa creada asa ceva...
Permiteti-mi o intrebare: ortodocsii cred ca Maica Domnului nu a savarsit nici un pacat in timpul vietii ei pamantesti?
Sau cred ca pacatele ei au fost iertate prin Jertfa Domnului Isus?
Si neoprotestantii (cu exceptia adventistilor) cred la fel doamna: Ca Maica domnului e vie.
Dumneavoastra credeti ca Maica Domnului e faptura cea mai strans unita cu Hristos iar eu nu am nici un motiv sa ma indoiesc de aceasta.
|
Cu toate astea, gruparea religioasa din care faceti parte, nu-i acorda nici macar vreun imn de lauda si multumire macar cu ocazia sarbatorilor Ei, daca tot ni L-a nascut pe Cel ce ne mantuieste.
Daca ziceti ca rugaciuni de cerere sa se roage lui Hristos nu faceti ca de rugat, nu va rugati "adormitilor", macar de lauda si multumire ii aduceti?
Nu stiu daca sesizati, dar va contraziceti flagrant. Ziceati anterior ca nu va rugati "celor adormiti", iar acum ziceti ca Maica Domnului e vie.
Imi suna a "struto-camila adventisto-penticostala".
Adventistii sunt cei care sustin ca Maica Domnului e "adormita", in stare de inconstienta, de aceea ziceam ca doar ruptura cauzata de pacat da aceasta stare de a fi rupt/inconstient de Dumnezeu, ceea ce ar fi absurd sa credem despre Maica Domnului.
Postarea era si pentru Tricesimus, dar vad ca a fost banat din nou.
Deci cum poate fi? Ori e Vie si participa prin har la viata Sfintei Treimi, ori "doarme" linistita in vreun dormitor ceresc, fara sa stie ce mai e pe pamant(Doamne iarta-ma!).
Ori e Vie si empatica in duh, suferind laolalta cu toti suferinzii lumii care o roaga sa nu-i uite in rugaciunile Ei catre Hristos, ori e "adormita" si n-are cum sa-i pese.
Ori e in comuniune cu Hristos si deci vorbeste cu El, ori nu e in comuniune pt. ca e "adormita" (de parca, in preajma lui Dumnezeu, sufletul cuiva poate ramane "adormit" si impasibil).
Si de n-ar fi Vie, tot nu inteleg motivul pentru care np. nu o cinstesc, nu-i dedica laude, imnuri, rugaciuni de multumire!
De aceea v-am intrebat, daca ati fi trait pe vremea apostolilor, i-ati fi adus laude si multumiri pt. ce a facut pt. noi. Ati raspuns un Da categoric, insa cu toate astea, dupa "adormirea" Ei, nu i le mai aduceti? sau cum? Are gruparea penticostala macar imnuri de lauda adresate Ei?
De aceea ziceam ca daca dvs. nu vi se pare nimic suspect ca Maica Domnului nu are un cult al Ei, in cadrul confesiunii penticostale, in ortodoxie, asa ceva e de neconceput. Oriunde e cinstita Maica Domnului cum se cuvine, oriunde e laudata si i se canta imnuri de multumire, acolo e obligatoriu si Hristos.