View Single Post
Vechi 21.06.2011, 20:44:48
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Nu stiu daca sesizati, dar va contraziceti flagrant. Ziceati anterior ca nu va rugati "celor adormiti", iar acum ziceti ca Maica Domnului e vie.
Mi se intampla sa ma contrazic, sa ma razgandesc, sa retractez, sa gresesc. Sunt om.
De data asta nu m-am contrazis de loc. Cititi mai cu atentie postarile mele!

A "adormi" nu inseamna a fi in stare de inconstienta.
Scriptura foloseste acest termen „a adormi” cu sensul de „a muri” fizic.Faptele apostolilor 13:36/ 1 Corinteni 15:6/ 1 Tesaloniceni 4:13
Sufletul insa este viu si dupa moartea fizica.

Maica Domnului este vie in ceea ce priveste duhul macar ca a murit in ceea ce priveste trupul. Asa credem noi.
Asa cum v-am spus, eu nu stiu ce cred ortodocsii in aceasta privinta.
Din ce-mi scrieti incep sa cred ca dumneavoastra considerati ca ea nu a murit fizic, nu stiu. Iarasi pare ca dumneavoastra credeti ca n-a facut nici un pacat in timpul vietii pamantesti, nu stiu.

Eu cred ca a adormit (murit) dupa trup dar ca este vie in duh. La fel ca si apostolii, ca martirii si ca toti crestinii de-a lungul veacurilor.

Macar ca toti cei din Biserica lui Hristos de 2000 de ani incoace sunt vii in ceea ce priveste duhul, exista o linie fina de demarcatie intre cei care sunt vii in trup si cei care sunt morti in trup. Neoprotestantii nu cred ca noi avem voie sa comunicam cu cei adormiti.
Ei sunt morti in trup.
Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
De aceea v-am intrebat, daca ati fi trait pe vremea apostolilor, i-ati fi adus laude si multumiri pt. ce a facut pt. noi. Ati raspuns un Da categoric, insa cu toate astea, dupa "adormirea" Ei, nu i le mai aduceti? sau cum? Are gruparea penticostala macar imnuri de lauda adresate Ei?

De aceea ziceam ca daca dvs. nu vi se pare nimic suspect ca Maica Domnului nu are un cult al Ei, in cadrul confesiunii penticostale, in ortodoxie, asa ceva e de neconceput. Oriunde e cinstita Maica Domnului cum se cuvine, oriunde e laudata si i se canta imnuri de multumire, acolo e obligatoriu si Hristos.
Daca as fi trait pe vremea apostolilor i-as fi adus aprecieri si multumiri, desigur, daca as fi avut ocazia.
Sper sa o fac cand voi ajunge in ceruri, Doamne ajuta.

Dupa cum am afirmat neoprotestantii nu au legaturi cu cei adormiti.
Nu se roaga lor, nu le aduc laude sau multumiri.

Credinta neoprotestanta e mai simpla, doamna. Nu are farmecul si misterul ortodoxiei. Noi nu cantam imnuri nici apostolilor, nici Maicii Domnului. Ii cantam si ne rugam doar lui Dumnezeu.

Last edited by penticostalul; 21.06.2011 at 20:59:04.
Reply With Quote