Citat:
În prealabil postat de konijiro
Cat despre biserici mici, vrei si mai multe? Suntem tara cu cel mai mare numar de biserici pe cap de locuitor. Pe orice petec de pamant disponibil, chiar si pe spatiile verzi dintre blocuri, au rasarit biserici.
Ti se pare cumva ca sunt pline ochi, si e nevoie de mai multe?
|
Mergi duminica la liturghie? Nu știu unde locuiești, dar în București am fost în cel puțin 10 biserici duminica și toate erau pline. De multe ori se stă afară. Pe la țară sunt mai goale, însă aici s-au construit cartiere imense lipsite de biserici.
Pe de altă parte, pentru că văd că ăsta e lucrul care te frământă cel mai mult, sunt de acord ca Biserica să se dezvolte în funcție de susținerea reală pe care o are, nu cu bani de la stat (deși statul suntem noi). De fapt, cum am mai spus, trebuie să fie un cat liber-consimțit. Cine nu are nevoie de Biserică, să poată să nu contribuie. Dar câți ar fi dispuși să trăiască fără să-și boteze copiii, fără să se cunune în biserică, fără să dorească o slujbă de înmormântare măcar? Cine vrea să trăiască în afară, să fie liber să o facă.
Dar unde ajungem dacă fiecare face ce vrea? Pentru că s-ar putea să mă gândesc că eu nu am nevoie de asistență medicală, nici de învățământ, nici de... armată. Pur și simplu e opțiunea mea și nu vreau să plătesc impozit pentru asta...