Pentru ca se implinesc cuvintele Domnului.
"Unii dintre ei s-au apropiat de El cu vicleșug, ca să-L ispitească și I-au cerut să le arate semn din cer, zicând: „Dacă vrei să credem în Tine, arată-ne un semn din cer!”. Drept răspuns Domnul Hristos le-a spus: „Un neam viclean și preadesfrânat cere un semn. Fățarnicilor, fața cerului știți să o deosebiți și semnele vremurilor nu le puteți deosebi?!”.
Dintre aceștia erau mulți care, ca și în vremurile noastre, cunosc după semnele cerești când plouă sau când va fi vreme bună, dar alte semne importante pentru mântuirea sufletului, semnele scrise în Biblie și pe care le arată Dumnezeu pe cer și pe pământ, nu vor să le știe; ei nu cunosc semnele sfârșitului omului și al tuturor lucrurilor. Să nu ne mirăm prea mult, că în secolul acesta, al XX-lea, există o mulțime de necredincioși și rătăciți de tot felul, cărora le vine foarte greu să creadă într-un Dumnezeu puternic și bun, căci zic ei: „De ce Dumnezeu nu oprește cruzimile? De ce a creat o lume așa de rea? De ce păcătoșilor, tiranilor și răzvrătiților, le merge bine și sunt mai fericiți decât noi care ne ferim de păcate și răutăți?”
Sunt unii necredincioși care pun religia pe același plan cu superstiția, cu ideile înapoiate, cu dogmele ciudate. Aceștia nu pot înțelege de ce Dumnezeu permite ca să domnească moartea pe pământ și zic: „De ce Dumnezeu, dacă e bun, mi-a luat pe iubiții mei copii? De ce suferă părinții mei? De ce a murit prietenul meu așa de tânăr?”, și multe alte întrebări, pe care și le pun chiar și cei care mai merg pe la Biserică, mai cunosc câte ceva și mai citesc Biblia; dar cei ce nu au avut niciodată de-a face cu învățătura bisericească și nu citesc cărțile Sfintei noastre Biserici Ortodoxe!?... Aceștia sunt zdruncinați, dezamăgiți.
Au dreptate și acești necredincioși și puțini credincioși să vadă lucrurile așa, fiindcă de unde ar putea să știe, dacă nu le-a spus nimeni, și dacă ei nu au fost interesați să afle, să pipăie ca apostolul Toma!? Ei nu știu nimic despre Dumnezeu și despre Duhul cel veșnic al Adevărului care conduce lumea, fiindcă sunt prea materialiști și nu vor să fie niște oameni morali, nu le place să fie buni, plini de dragoste pentru aproapele, nu le place adevărul, ci le place minciuna. Ei nu citesc cărțile sfinte și nu vor să asculte învățăturile Sfintei Biserici; de aceea trăiesc în întuneric și nu știu unde merg.
Mulți nu pot să se întoarcă la Casa Tatălui Ceresc, ca fiul cel rătăcit, și nici n-ar mai ști unde s-o găsească în timpul de față, fiindcă s-au ivit o mulțime de grupări rătăcite pretinzând că la ei este adevărul, rătăciri de toate felurile, așa cum a spus Însuși Mântuitorul nostru. De ce oare se întâmplă așa?! Pentru că trăim vremurile din urmă și se împlinesc cuvintele Mântuitorului din Biblie unde zice că: „...vor ieși hristoși mincinoși și prooroci mincinoși, și chiar în turmă vor intra lupi răpitori, îmbrăcați în piei de oi!”.
Mântuitorul i-a făcut atenți pe ucenici când L-au întrebat care va fi semnul venirii Lui și al sfârșitului veacului acestuia, și le-a răspuns: „Băgați de seamă să nu vă înșele cineva, că vor veni mulți în numele Meu și vor zice: Iată Hristos este în pustie sau în cămăruțe. Să nu vă duceți acolo, să nu credeți!”. Vedeți!? Ne dă poruncă! Le dă poruncă la ucenici și ne dă și nouă: Să nu ne ducem, să nu ascultăm, să nu credem! E poruncă și cine nu o împlinește greșește rău, se duce în iad; mulți se duc din curiozitate și zic: „Ia să vedem și noi ce-o să ne spună?!...” Ce-o să vă spună!? Rătăciri, rătăciri mari, căci au umplut iadul acești prooroci mincinoși cu suflete înșelate de ei.
Trebuia însă să se împlinească toate câte a spus Mântuitorul; trebuia să se împlinească și acest semn dinaintea sfârșitului, adică prooroci mincinoși și hristoși mincinoși, pentru că în prezent lumea este pe marginea unei mari prăpăstii. Biblia spune că la sfârșit, pământul va fi distrus prin foc și corpurile cerești se vor topi de marea căldură; aceste cuvinte au fost spuse acum două mii de ani de Sfântul Apostol Petru, inspirat de Duhul Sfânt, atunci când nu se cunoșteau elementele chimice și puterea de distrugere a atomilor, și nici uriașa lor temperatură. Iată cum se împlinește Biblia, cuvintele lui Dumnezeu!"