Citat:
Si pana la urma contribuie cine vrea la construirea Casei Lui Hristos. Cine vrea sa fie madular al lui Hristos este de buna voie si nesilit de nimeni.
|
Poftim? Unde ai auzit de despre " de buna voie si nesilit de nimeni"? Ai citit macar ce am scris?
Guvernul a alocat bani din fondurile guvernamentale
de urgenta (adica alea pentru cutremure, inundatii, etc) pentru construirea de biserici. Oprescu tocmai a "ajustat" bugetul capitalei cu 10 milioane de lei, "donate" catre Catedrala. Asta s-a intamplat ieri.
Tie ti se pare ca astea au fost donatii
benevole, ale poporului ortodox? Te-a intrebat pe tine cineva daca fondul de urgenta trebuie folosit asa, sau cele 10 milioane de lei de la capitala? Ca pe mine nu m-a intrebat nimeni.
Deci, unde e "de buna voie si nesilit de nimeni"? Suna foarte bine, pacat ca nu se regaseste si in realitate.
In plus, spune-mi si mie, unde in Evanghelii spune Iisus ca se asteapta la asemenea cladiri construite in numele lui?
Citat:
Cred ca s-a furat mai mult in alte domenii decat Biserica.
|
Si? Un furt (sau o alocare aiurea de bani) devine legal sau moral doar pentru ca exista si furturi mai mari? Inseamna ca Pol Pot e un baiat OK de fapt, ca Stalin a omorat mult mai multi oameni decat el. Eu zic sa ii facem un monument, ceva...
Citat:
Gata cum se intampla ceva rau, gaura in buget, necazuri, gata hai sa acuzam Biserica.
|
Suferi de mania persecutiei? Nu e vorba doar de Biserica dar da, in contextul actual, cand tuturor li se spune sa "stranga cureaua", ca trecem prin vremuri grele, e nesimtire curata sa ceri bani pentru asa ceva, in conditiile in care BOR are afaceri proprii, prospere, pe care nu plateste un leu impozit.
Citat:
Si daca o tot acuzati de aceea traim vremuri din ce in ce mai rele. Din cauza celor ce acuza Biserica.
|
Adica traim greu pentru ca acuzam Biserica? O afirmatie interesanta, o poti dovedi?
Citat:
Toti il acuza pe Dumnezeu de parca el este devina pt faradelegile noastre: barfe, desfrau, rautate incat daca cade cineva pe strada nu suntem in stare sa-i dam o gura de apa sau primul ajutor, mandrie, iubire de argint, invidie, manie, nedreptate, lacomia, si cate si mai cate.
|
N-ai inteles. Aici discutam despre BOR ca institutie, nu despre zeul pe care ei sustin ca il reprezinta.
Am bolduit pacatele de mai sus. Cate dintre ele
nu se aplica macar la o parte din prelatii Bisericii?
Citat:
Si o sa repet tot timpul lucrul acesta.
|
Nu repetitia da greutate unui enunt, ci argumentele si dovezile. Inca le astept pe ale tale.