View Single Post
Vechi 22.06.2011, 13:47:29
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Si pana la urma contribuie cine vrea la construirea Casei Lui Hristos. Cine vrea sa fie madular al lui Hristos este de buna voie si nesilit de nimeni.
Poftim? Unde ai auzit de despre " de buna voie si nesilit de nimeni"? Ai citit macar ce am scris?

Guvernul a alocat bani din fondurile guvernamentale de urgenta (adica alea pentru cutremure, inundatii, etc) pentru construirea de biserici. Oprescu tocmai a "ajustat" bugetul capitalei cu 10 milioane de lei, "donate" catre Catedrala. Asta s-a intamplat ieri.

Tie ti se pare ca astea au fost donatii benevole, ale poporului ortodox? Te-a intrebat pe tine cineva daca fondul de urgenta trebuie folosit asa, sau cele 10 milioane de lei de la capitala? Ca pe mine nu m-a intrebat nimeni.

Deci, unde e "de buna voie si nesilit de nimeni"? Suna foarte bine, pacat ca nu se regaseste si in realitate.

In plus, spune-mi si mie, unde in Evanghelii spune Iisus ca se asteapta la asemenea cladiri construite in numele lui?

Citat:
Cred ca s-a furat mai mult in alte domenii decat Biserica.
Si? Un furt (sau o alocare aiurea de bani) devine legal sau moral doar pentru ca exista si furturi mai mari? Inseamna ca Pol Pot e un baiat OK de fapt, ca Stalin a omorat mult mai multi oameni decat el. Eu zic sa ii facem un monument, ceva...

Citat:
Gata cum se intampla ceva rau, gaura in buget, necazuri, gata hai sa acuzam Biserica.
Suferi de mania persecutiei? Nu e vorba doar de Biserica dar da, in contextul actual, cand tuturor li se spune sa "stranga cureaua", ca trecem prin vremuri grele, e nesimtire curata sa ceri bani pentru asa ceva, in conditiile in care BOR are afaceri proprii, prospere, pe care nu plateste un leu impozit.

Citat:
Si daca o tot acuzati de aceea traim vremuri din ce in ce mai rele. Din cauza celor ce acuza Biserica.
Adica traim greu pentru ca acuzam Biserica? O afirmatie interesanta, o poti dovedi?

Citat:
Toti il acuza pe Dumnezeu de parca el este devina pt faradelegile noastre: barfe, desfrau, rautate incat daca cade cineva pe strada nu suntem in stare sa-i dam o gura de apa sau primul ajutor, mandrie, iubire de argint, invidie, manie, nedreptate, lacomia, si cate si mai cate.
N-ai inteles. Aici discutam despre BOR ca institutie, nu despre zeul pe care ei sustin ca il reprezinta.

Am bolduit pacatele de mai sus. Cate dintre ele nu se aplica macar la o parte din prelatii Bisericii?

Citat:
Si o sa repet tot timpul lucrul acesta.
Nu repetitia da greutate unui enunt, ci argumentele si dovezile. Inca le astept pe ale tale.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote