Citat:
În prealabil postat de konijiro
Asta crezi tu. Foarte bine. Mergi si fa-ti biserica, dar nu pe banii pe care ar trebui facute scoli pentru copiii mei, si spitale pentru bunicii mei. Ce zici?
|
Tu nu realizezi ca nimic din toate acestea nu va mai ramane si ca toti vom sfarsi?
"Numai omul nebun, orb și mort cu sufletul nu vede, nu simte dragostea lui Dumnezeu, Tatăl nostru cel Ceresc și nu observă toate bunătățile și frumusețile pe care ni le-a pregătit El nouă. De aceea scrie în Biblie: „Nebunul zis-a în mintea și în inima lui: Nu este Dumnezeu!”. Acești necredincioși vor să dea mâna cu Dumnezeu ca și cu un oarecare om și să-L înjure în față. Greșită și săracă minte au aceștia!"
"Trebuia însă să se împlinească toate câte a spus Mântuitorul; trebuia să se împlinească și acest semn dinaintea sfârșitului, adică prooroci mincinoși și hristoși mincinoși, pentru că în prezent lumea este pe marginea unei mari prăpăstii. Biblia spune că la sfârșit, pământul va fi distrus prin foc și corpurile cerești se vor topi de marea căldură; aceste cuvinte au fost spuse acum două mii de ani de Sfântul Apostol Petru, inspirat de Duhul Sfânt, atunci când nu se cunoșteau elementele chimice și puterea de distrugere a atomilor, și nici uriașa lor temperatură. Iată cum se împlinește Biblia, cuvintele lui Dumnezeu!
După cum Noe a avut o avertizare din partea lui Dumnezeu, pentru lumea din vremea lui, tot astfel și Biserica are o avertizare pentru cei din ziua de astăzi; Însuși Mântuitorul a zis ucenicilor Săi: „Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, așa se va întâmpla și la venirea Fiului Omului!”.
Într-adevăr cum era în zilele înainte de potop - căci oamenii mâncau, beau, se însurau, se măritau, sădeau, zideau și n-au știut nimic până când a venit potopul și i-a înecat pe toți - așa va fi și la venirea Fiului Omului. Iată, Mântuitorul vorbește aici cu un fel de regret, cu o mare mâhnire pentru neștiința grozavă a lumii, pentru cufundarea lumii în treburile pământești! El vedea de atunci starea sufletească a lumii de azi; El vedea că lumea nu se va gândi la acest sfârșit, care va pune capăt tuturor treburilor pământești; El știa că puțini sunt vestitorii acestor adevăruri și că chiar dintre ucenicii Lui nu vor mai propovădui despre acest sfârșit al lumii - unii din lene, din comoditate, alții de frică. De aceea a lăsat moartea ca predicator în lume, ca să vadă și să simtă toți necredincioșii și rătăciții că aici suntem călători, că în lumea aceasta suntem toți niște chiriași care trebuie să părăsim curând pământul acesta; să nu ne mai legăm deci de lucrurile acestea pământești și să ne preocupăm numai de ele.
Dumnezeu a știut că omul va avea gânduri numai de treabă pământească, lumească. Iată de ce a îngăduit ca moartea să ia de aici, de pe pământ, pe tânăr, pe copii, pe soție, pe părinți, ca să ne aducă aminte și nouă, celor care am rămas, să ne pregătim.
Necredincioșii, neștiind ce este viața cu Dumnezeu, viața veșnică, nu știu nici ce este moartea"