View Single Post
Vechi 22.06.2011, 14:28:51
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Tu nu realizezi ca nimic din toate acestea nu va mai ramane si ca toti vom sfarsi?
Nici tu nu realizezi asta, ci asta ai ales sa crezi.

Faptul ca imi dai un citat de juma' de pagina cu afirmatii fara dovezi nu inseamna nimic. Daca eram musulman, ne bateam in citate, dar ambele parti ar fi fost la fel de goale de continut.

Citat:
Găsești sens pentru că îți pasă de cineva, de cei care rămân în lume după tine, nu? Altfel pentru ce ai pune umărul? Te interesează ceilalți, poate chiar îi iubești. Găsești sens în a dărui și a te dărui. Or, nu e asta o transcendere de sine? Nu înseamnă că, de fapt, crezi în ceva mai prețios decât viața ta trecătoare? Dacă totul ar fi menit trecerii, distrugerii în cele din urmă, ce sens ar mai avea să „pui umărul”? Cred că orice om care trăiește o viață împlinită, cu rost, are o credință intimă, în ceva veșnic.
Pentru a dori sa lasi ceva in urma celor dragi nu e nevoie sa fii religios. Empatia, nici ea, nu e conditionata de religie.

Citat:
Nu am spus că viața asta nu contează. De fapt, contează mult, pentru că în timpul ei ai ocazia să devii, să iubești, să faci ceva cu rost; cu un rost etern. De aceea suntem chiar datori să ne îngrijim de sănătate, ca să putem fi de folos în continuare celorlalți.
Corect. Dar de ce trebuie sa cred intr-o anumita divinitate pentru a fi de folos celor din jur?

Nimic din ce ai spus nu se constituie intr-un argument pro religie, mai degraba sunt argumente anti-religie, pentru ca arata ca religia nu e necesara pentru a indeplini lucrurile enumerate mai sus.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote