Citat:
Nu mi se pare nedrept ca Dumnezeu mute din viața asta în următoarea zeci de mii de oameni, chiar și simultan. Are El motivele Lui, ce știu eu? Oricum, am credința că la Judecata de Apoi ni se va descoperi adevărul despre orice s-a întîmplat în istorie, pînă la cel mai mic amănunt. Atunci vom înțelege pentru care motiv...
|
Nu poti justifica uciderea a mii de oameni prin existenta unei iluzorii Vieti de Apoi, nesustinuta de orice dovada.
Citat:
Dumnezeu în VT S-a descoperit oamenilor foarte puțin, iar ei L-au perceput prin filtrul lor de gîndire, de atunci. După măsura posibilităților lor. Deci și descrierea Lui a fost făcută nu tocmai fericit, folosind atributele omenești de genul "mînios", "gelos", "răzbunător" șamd.
|
Ba nu. Si dupa posibilitatile de intelegere de acum, caracterizarea tot aia e. Ne asteptam pana si de la oameni, asa limitati cum sunt ei, de la un comportament mai civilizat.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
|