View Single Post
Vechi 22.06.2011, 14:53:10
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Corect. Dar de ce trebuie sa cred intr-o anumita divinitate pentru a fi de folos celor din jur?
Nimic din ce ai spus nu se constituie intr-un argument pro religie, mai degraba sunt argumente anti-religie, pentru ca arata ca religia nu e necesara pentru a indeplini lucrurile enumerate mai sus.
Sunt argumente indirecte. Pentru că religia se ocupă cu transcendentul. Tu poți crede în valorile transcendente și fără religie, însă numai dacă ești un idealist. Or, dacă mergi până la capăt în căutarea asta a sensului iubirii în lume, să zicem, nu vei putea respinge adevărurile revelate. De fapt, mi se pare că nici nu le respingi, și că ceea ce te deranjează este manifestarea în lume a religiei.
Sau ești în dezacord cu faptul că religia vorbește despre un Dumnezeu personal, care este Iubire și Adevăr. Poți crede în iubire, însă nu într-un Dumnezeu al iubirii.
În ce mă privește, cred că de la noi, ca oameni, nu poate veni decât o căutare a Iubirii; suntem niște receptacule. Dacă suntem cu inima deschisă putem primi și în inimă revelația biblică (în special evanghelică). Și numai atunci se va deschide în noi un orizont infinit de iubire și cunoaștere. Altfel, rămânem limitați, cel mult într-o căutare perpetuă, dar insuficientă mereu.
Reply With Quote