Inainte sa vin in Canada,eu trebuia sa plec in Anglia,eram deja inscrisa la colegiu acolo,trebuia daor sa mai dau un test de limba si sa plec.Mai era si varianta sa imi dau bacul si sa imi fac facultatea in Anglia.Inca mai am in vizor Anglia,dar acum am si Romania din mai multe motive,unele le-am spus.Noi am plecat f repede in Canada,nu am stat sa gandim prea mult,a venit viza si pac in 6 luni am ajuns aici,aruncand pe apa sambetei toate planurile precedente.Tata zice ca e mai bine ca oricum n-as fi luat testul de limba in Anglia,chit ca era unul usor si iti trebuia minim 5 la scris,iar eu aici am fost inscrisa la avansati,iar intr-un semestru si cateva luni am fost capabila sa fac engleza cu toti ceilalti canadieni.Plus ca ca la sfarsitul primului semstru,adica in ian.2010 eu am avut cea mai mare medie la engleza ELS(engleza ca limba a doua)din toata scoala din anul respectiv.I-am aratat ca eram capabila sa iau testul acela si in Anglia,dar el a sustinut-o pe a lui.Si in Ro inainte sa dau capacitatea a zis ca o sa pic,deci e ceva normal sa aud dastea,dar tot vine greu.Am luat si mentiuni speciale in Ro si am si castigat un premiu mare pe grupa la un concurs,noi am avut scriitorii brasoveni,am si scris o poezie intr-o carte dedicata copiilor cu handicap.Nici un bravo,n-a fost important.Doar cand am luat locul 3 la un concurs la mate,atunci am auzit un bravo,iar asta ptr ca tata e de parere ca matematica e cea mai importanta.Eu sunt inclinata spre arta,literatura,iar el ma vrea facand ceva pe domeniul stiinteti mai degraba.Nu am vrut sa ma laud cand am spus despre premii si asa,am vrut doar sa imi vars oful ca ai mei apreciaza doar ce vor si ce cred ei ca e important.Ma dispera cand aud ceva gen cum a fost atunci cu testul ala ptr anglia,cand eu stiu ca pot si ei zic ca nu.Si in noiembrie mai trebuia sa dau un test,echivalentul la IELTS Academic sau Cambridge Academic,si tot asa nu m-a lasat sa il dau sustinand ca nu sunt pregatita,nici macar nu m-a lasat sa incerc sa vad ce nota iau si unde mai trebuie sa insist,daca era sa nu-l iau.Stiu ca imi trebuie nota mara,minim 8,dar as fi vrut sa incerc.Prapastia dintre mine si ai mei e destul de mare,asa ca motivul sa stau cu familia nu reprezinta cine stie ce.Nu simt ca as putea evolua cu ei,mai degraba fara ei.N-a contat cand eu le-am spus ca vreau sa merg la scoala in Anglia si ca o gramada de colegi si prieteni vor merge,n-a contat cand am zis NU Canada.Nu mai vreau sa aleaga nimeni in locul meu,vreau sa aleg eu de data asta.
Alegerea de a merge la facultate in Romania sau in Anglia este pentru mine si atat.Stiu ca e bine sa te gandesti si la altii si sa ii iei in vizor si pe parintii tai,dar trebuie sa te gandesti si la tine;daca tu esti nefericit nu poti sa ii faci fericiti si sa ii ajuti pe altii.
Poate am zis unele treburi care trebuiau sa ramana in familie si am scris mult,dar m-am aprins putin cand am tot citit ca motivul principal sa raman ar fi familia.
|