Citat:
În prealabil postat de vintage
Da, i-am tinut departe de greutatile vietii, nu i-am mobilizat un pic... Am vrut sa aibe o copilarie frumoasa si senina. Dar am cam exagerat.
|
Putin, asa.. :)
Citat:
Cat priveste relatiile intime... nu stiu ce sa zic. Va dati seama ca asa ceva, eu, ca femeie, chiar daca sunt mama, nu pot discuta cu fiul meu. Iar tatal lui, e prea pudic ca sa vorbeasca el...
Cu fata vorbesc cat pentru amandoi si i-am facut capul calendar cu povetele mele.
|
Trebuie sa existe o cale de abordare.
Mai ales ca nu trebuie sa le tineti lectii de biologie (alea le au deja) ci de morala.
Dar luati-o mai mult pe calea intrebarilor decat afirmatiilor: "tu ce crezi..", "de ce crezi ca..", daca stiti ca va stie pozitia ca fiind una intransigenta si va da raspunsurile pe care stie ca le asteptati fara a crede de fapt in ele, faceti putin pe avocatul diavolului "de ce crezi ca n-ar fi bine sa..in definitiv uite..", etc.
Cu putina pedagogie i se poate arata logic care sunt consecintele neplacute ale unor actiuni, desi daca nu prea au experienta de viata, n-au suferit niciodata, n-au pierdut niciodata nimic, e cam greu sa-i faci din vorbe sa inteleaga durerea pe care ar putea-o simti sau trezi altora prin actiuni necugetate.
Citat:
Dar... simt eu ca ceva imi ascunde...
|
E posibil sa nu-si fi pierdut virginitatea dar pana acolo mai sunt diverse.."chestii" care pana la urma tot acolo duc.
Pai luati-o mai asa pe de parte... "cat de departe crezi ca poate merge relatia intre un baiat si o fata?", "cat ar trebui sa accepte o fata din partea unui baiat..", "dar daca urmeaza sa se casatoreasca cu el..", etc.
Nu e asa simplu in practica dar trebuie incercat..
Oricum, in mod normal n-ar trebui sa se ajunga aici, daca un copil este educat cu un atasament profund fata de credinta si invatat cu posturile, cunoaste invatatura morala si de credinta si dezvolta un atasament profund fata de Biserica si tot ce tine de ea, lucrurile astea si le insusesc singuri.
Pe de alta parte daca invata sa iubeasca mai mult lumea si spectacolul ei, e mult mai dificil sa le predai aspectele morale ale interactiunii cu ceilalti..