Citat:
În prealabil postat de penticostalul
Islamicii au credintele lor, e clar.
Ideea era ca noi, crestinii trebuie sa le vestim Evanghelia, chiar daca pentru ei acesta este un non-sens.
Pe niciunul.
Nici nu cred ca un om poate convinge pe un alt om de adevarul lui Hristos.
Ceea ce Mantuitorul ne-a cerut noua este sa vestim, cu dragoste sa prezentam Evanghelia, sa semanam samanta. Dumnezeu face sa creasca aceasta samanta. Noi vestim, doar Duhul Sfant convinge.
Ati deschis subiectul acesta indemnandu-ma sa merg "in tarile islamice unde sunt miliarde de oameni care habar n-au de Hristos". Voiam sa va spun doar atat: da mergem si acolo ca si in Romania si oriunde este nevoie sa fie vestita Evanghelia.
Nu este o optiune ci un imperativ: crestinii trebuie sa mearga sa vesteasca evanghelia. Necrestinilor dn tarile necrestine si crestinilor cu numele din tarile crestine.
|
Daaa.... si pentru ca prozelitismul neoprotestant in tarile musulmane se lasa cu varsarea sangelui "evanghelizatorilor", e mai comod sa faceti prozelitism in tarile deja crestine.
Repet, formatiunea dvs. (si toate celelalte din sfera NP) nu se afla la vanatoare de pacate, ci se afla intr-o ofensiva impotriva altui fel de crestinism decat cel al lor.
Caci propagandistul NP nu se leaga mai intai de pacatele omului, ci de credinta lui. Nu vine sa il mustre pe betiv ca e betiv, ci ii spune ca e betiv fiindca ortodoxia e rea. De parca ortodoxia il indeamna pe om sa fie pacatos.
In aceasta consta viclenia sectantilor.
De "crestinii cu numele" din tarile ortodoxe se ocupa Biserica Ortodoxa, dar nu cu tam-tam-ul importat din America.
Spuneti-mi si mie ceva: daca formatiunile NP fac atata caz de liberatatea de a alege si de dragostea crestina, de ce fac presiuni psihice asupra celor care vor sa paraseasca acea formatiune la un moment dat ?
De ce se dau de ceasul mortii atunci cand un membru al formatiunii "migreaza" in alta directie, din moment ce atunci cand l-au racolat i-au impuia capul cu "libertatea de a alege" si cu dragostea crestina ?
IN BO , cand un pacatos se leapada de ortodoxie si migreaza la vreo denominatiune, nimeni nu il ameninta cu nimic, nimeni nu trage de el cu disperare _ fiindca chiar i se respecta aceluia libertatea de a alege.
Am avut (in Romania contemporana) o vecina care nu mai avea pe nimeni _ nici sot, nici copii _ pe care o familie de NP (nu mai stiu din care denominatiune anume faceau parte) o convinsese sa le faca act de donatie a casei, cu promisiunea ca vor avea grija de ea pana la sfarsitul vietii. Verbal si scris, nu existase nici o pretentie a lor asupra credintei femeii. Cica ramanea libera sa-si practice credinta ei (ortodoxa, desigur).
La scurt timp dupa ce s-au vazut cu actul la mana, au inceput sa faca presiuni asupra ei ca s-o converteasca la denominatiunea lor, desi, repet, nu se formulase in nici un fel o astfel de clauza.
Tracasata, agasata, femeia s-a dus la liderul local al formatiunii NP si s-a plans de tratamentul rau la care era supusa. Acela i-a raspuns sec ca "la noi e mantuirea" si ca aceia isi faceau doar datoria.
Deci, e vorba de o politica foarte bine implementata, de la care nu se face nici un fel de rabat.
Nu vad de ce denominatiunile rasarite din America ultimelor 200 de ani au dreptul sa spuna "la noi e mantuirea", iar Biserica cea adevarata, cea de la inceputuri, Ortodoxia, nu are dreptul acesta !
Eu nu sunt Biserica Ortodoxa, nu vorbesc oficial in numele ei, dar afirm cu toata taria ca NUMAI la noi e mantuirea cea adevarata.